Ismertséget hogyan és hol keresni álláshoz?
Az ismeretség általában a szülőktől jön, nem te szeded össze az utcáról, vagy az iskolából. A szülők a meghatározók, akiknek van kapcsolataik eleve a gyerekeiket is abba az irányba terelik, oda iskoláztatják be, akinek nincs csak magától megy nem fog sehová jutni, csak pislogni fog, hogy a többi osztálytársának miért lett egyből munkája, mert a szülők befolyásosak, ennyi. Akinek nincs háttere azoknak jutnak az online meghírdett fo.s xar munkák, a maradék xemét, megüresedett xarok, mert annyira gáz és alul fizetett hogy oda ismerőst rokont nem tesznek be. Kb. ennyi a titka
2021. ápr. 24. 07:46
2/17 A kérdező kommentje:
Aha hát a szulokre nem szamithatok plane ugy hogy az anyam az egeszsegugyben dolgozik mint segedapolo havi 150 ezerert. Apam meg 25 eve ugyanabban a gyarban mint karbantarto alig emeltek a fizetesukon. Akkor belolem sem lesz semmi?
Azért ennyire nem drámai a helyzet. A legelső helyemre utcáról vettek fel és most is netes hirdetésen keresztül. Egy kor felett már elég kínos lenne anyuci kapcsolataira építeni, de az első helyeden már magad is elkezdheted a kapcsolatépítést.
Vannak persze olyan helyek, ahová lehet tényleg kevés az utcáról beesni, pl. a Pénzügyminisztériumba nem árthat némi hátszél.
2021. ápr. 24. 08:04
4/17 A kérdező kommentje:
Nekem még első helyem sem volt. Kb. 4 évig voltam raktáros analfabéták között mert csak oda vettek fel.
Lépj be valami Fidesz szervezetbe, aztán hátha neked is csurran cseppen valami az asztal alá.
2021. ápr. 24. 08:24
"Nekem még első helyem sem volt. Kb. 4 évig voltam raktáros analfabéták között mert csak oda vettek fel."
Talán gondolkozz el, lehet hogy csak oda elég az, amit képes voltál nyújtani.
2021. ápr. 24. 08:25
Jó lenne tudni, milyen az önéletrajzod, milyen végzettséged-nyelvtudasod és tapasztalaid vannak.
A filmiparban nagyon számítanak a kapcsolatok, ezeket nem is a Professionön fogják hirdetni. A tanulmányaid során kirajzolódhatnak ilyenek, nekem is voltak az egyetemen olyan tanárok, akik segítettek pl. gyakorlati helyekben, onnan meg már könnyebb. Nem tudom, milyenek egy operatőr tanulmányai, hol képeznek ilyet egyáltalán. Ha valami nem túl jó OKJ, akkor lehet ez se érne sokat.
2021. ápr. 24. 08:27
8/17 A kérdező kommentje:
2021. ápr. 24. 09:37
Filmiparba csak és kizárólag kapcsolati úton rokonságon keresztül lehet bejutni és ha tetszik ha nem rengeteg ilyen hely van, nem hiába csak egy raktárosi munka jutott neked, mert ha egészségügyis anyukád, apud meg karbantartó ők nem tudnak filmiparba beprotezsálni. és nem feltétlen a képességekkel van a baj, hanem mert a senkinek a senkije vagy, már bocs ne érts félre. Van ismerősöm aki több program nyelvet tanult sok esetben jobban tudott dolgokat mint az oktatója erre igen dühös is volt rá, e mellett 3d-s programokat is tanult abból is többet és sehová nem tudott bekerülni ami filmiparral, animációkkal kapcsolata lenne és nem a tudása miatt!
2021. ápr. 24. 09:43
Kapcsolódó kérdések: