Próbaidő alatt ha betegszabadságon vagyok kirúghat?
Persze gondolom igen. De mivel van orvosi igazolásom így azt neki ki kell fizetni azokra a napokra ugye?
Jeleztem h karantént töltöm erre tegnap közölte a munkaerőközvetítő h kiléptet.
Mondtam oké...de a hétre legyen kedves akkor tegnapig bérszámfejteni a betegállományt. Majd ha megkapom a tp papírt akkor beküldöm. Erre még nem válaszolt.
"Munkaügyin vagy hol tudom feljelenteni a céget?"
Hagyd inkább a g€cibe.
Egyébként hol dolgoztál ha nem titok?
Vidéken van ez a gyár, worke force közvetítőnél, nem tudom mennyire lenne szabad leírni a gyárat.
Igen, nem is érdekelne h indoklás de bakker tp papírom van, ez meg igazolatlan napokra hivatkozik szóval szerintem valaki nem jelentette nekik h én tp n vagyok ami már nem is érdekel, de tegnap mailen elküldtem a tp papírt h oké akkor legyen kedves ezeket a napokat kifizetni de szajkózta az igazolatlan. Gyors covid teszt eredményen is ott a dátum meg a pcrn is tehát azt se mondhatja h viszket a hajam kifogással kiirattam magam
Nem fizették ki a táppénzem és ráírták h 4 igazolatlan nap.
Mit csináljak?
Érdemes őket feljelenteni? Nem is magam miatt már
#3-as jól írja. Minden attól függ mit írtál alá.
Lehet közte olyan papír is hogy még te kellene hogy fizessél a cégnek, ha pl valami anyagi veszteség éri őket, mert mondjuk határidős munka nem lett kész és buktak egy megrendelést. Ez csak mind feltételezés.
Egyébként én úgy tudom hogy a 15 napon túli beteg szabadságot nem a munkáltató fizeti, hanem a társadalom biztosító
Nem vagyok 15 napon túl. Semmi ilyesmi nincs a szerződésemben.
Nem is az érdekel hogy próbaidő alatt kirúg mert kitalál valamit. Hanem inkább az,hogy a táppénzt igazolatlan napoknak titulálja holott a tp elsőnapján tehát a karanténom első napjától én tp-en vagyok.
Szóltam aznap is nekik h bocsi nem megyek mert karantén pár nap míg megjön az eredmény. Erre kirúgott igazolatlan miatt.
Elküldtem neki a papírt h fizesse ki mert nekem biztos nincs igazolatlan napom. Azóta se küldte el h szerinte én mely napokon nem voltam bent.
De én igazolni tudom h mikor vettek gyors tesztet meg pcr meg az eredmény mikor jött meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!