Ügyvédi irodában milyen fizetésekre lehet számítani frissdiplomásként és 1-2-3 év tapasztalattal?
#1: lehet hogy én vagyok felretajekoztatva, de amennyire tudom, a takarítói álláshoz nem kell diploma.
(Természetesen jogi diplomával)
#2: bruttó vagy nettó összegekről beszélünk?
Hány év tapasztalattal reális bruttó 600k forint mint berigeny?
Mire te ott tartasz, teljesen más lesz minden.
Br 600k az szerintem nagyon sovány szakvizsgázott ügyvédnek, nekem egy állami helyen annyit kínáltak 2+ PQE-vel.
Br. 600 max akkor érhető el, ha van valami előzetes szakmád (mondjuk már gyakorló adótanácsadó vagy), illetve nemzetközi ügyvédi irodáknál nagyon a vége felé, szakvizsga előtt.
Amúgy a fentieknek igazuk van, a garantált bérminimumtól kezdve (ez inkább vidéken) n 300-ig bármi lehet, egy standard, nullkilométeres jelölt esetén. Extra nyelv, extra tapasztalat mind hozzátesz.
"#1: lehet hogy én vagyok felretajekoztatva, de amennyire tudom, a takarítói álláshoz nem kell diploma."
Igen! Félre vagy tájékoztatva. Kerüld el az ügyvédi pályát. Igenis van ahol megkövetelik a takarítótól is a diplomát. Pl atomerőmű-ben.
Hogy ha pl törölgeti a kapcsolók gombok környékét akkor tudja mi mi csoda, és hogy hova teheti pl a mosószeres edényt és hova tilos. Általában Mérnökök takarítanak, vagy fizikusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!