Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért szidják itt sokan a...

Miért szidják itt sokan a közszférát, amikor egy osztályvezető simán megkereshet bruttó 1 milliót vagy többet is?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 19. 17:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
36%

"ha az én adómból finanszíroznák azt a sok léhűtőt"

Így is a mi adónkból finansziírozzák...

Egyébként ott inkább a felsőbb (politikai) vezetés áll léhűtőkből. A közigazgatásban többnyire csak az kerülhet magasabb pozíciókba, aki valakinek a valakije vagy nagyon jó seggnyaló.

2021. ápr. 20. 06:13
 12/23 A kérdező kommentje:
Azt se értem, hogy miért zavarja az embereket, hogy pénteken korábban haza lehet menni, Lehet csak fél2-ig tart a munkaidő pénteken, de más napokon meg bent kell lenni 9-10 órákat, szóval ugyan úgy heti 40 óra
2021. ápr. 20. 10:37
 13/23 anonim ***** válasza:
51%
Azért zavarja az embereket, mert napi 9-10 órában se csináltok lószart se.
2021. ápr. 20. 11:09
 14/23 anonim ***** válasza:
53%
40 órát ülnek benn, de abból jó ha 10 órát valós munkával töltenek. Persze ez sem mindenkire igaz, mert pl. nálunk itt a kormányablakban folyamatos a pörgés bármikor megyek oda. De sok önkormányzatban, kormányhivatalban csak az aktatologatás meg nyavalygás megy.
2021. ápr. 20. 14:15
 15/23 anonim ***** válasza:
63%

Persze, idehaza csak politikusok kereshetnek 1 milliót. Megkeseredett emberek szavai ezek :D.

Autóipari beszállítónál dolgozom. Felettesem fizetése közelíti az egy millió nettót, pedig nem felsővezető. A főnökünké meghaladja a nettó 2 milliót.

Egy egy nagyobb cégnél középvezetőként is simán elérhető nettó 1 milliós fizetés. Ne gondolja senki, hogy 15 diploma kell hozzá meg 10 nyelven kell beszélni, meg politikusnak vagy bűnözőnek kell lenni...

2021. ápr. 21. 09:08
 16/23 anonim ***** válasza:
15: és abból, amiket felsoroltál, melyik a közszféra?
2021. ápr. 21. 09:21
 17/23 anonim ***** válasza:
75%
De létezik közszférában 1 milliós hely, több százezres is tehat mielott azt hinnék az emberek h a közszférába éhbérért dolgoznak az nagy tevedesben van. Néhány helyen bizony megadják az irreális pénzeket. Viszont ezek a pénzek addig tartanak amíg vezetői váltás átszervezes nem történik meg. Amennyiben megszünnek a csókos helyek a fizetes is lecsökken pont annyira amennyit bizonyos munkakörök magukba érnek. Mert sok ottani munkakört a versenyszféra közel sem fizetné meg annyira mert a versenyszférában az egyéb adminisztratív pénzugyi vegzettsegekkel dunát lehetne rekeszteni és borzasztóan válogatnak. 10 év közszférás gyakorlattal, gyakorlatilag esélyt sem adnak mert egyből az van előttük h a közigazgatásban láblogatás megy s a gyakorlatuk kozel sem üti meg azt a szintet amit a versenyszféra elvár. Sajnos ez él a köztudatban pedig a közszférán belül is számos olyan terület van ahol bizony dolgozni kell, határidők vannak stb stb. Én versenyből kerültem át s azt láttam h van itt is bőven munka. S ugyanugy elvárandó a releváns végzettség. Viszont egyes munkakörök valóban túl vannak fizetve amiért kint sajnos kevesebb járna mivel telített a piac. Ott a legjobbat keresik. A közszférába pedig nem.
2021. ápr. 21. 11:37
 18/23 anonim ***** válasza:
65%
A léhűtőről meg csak annyit h akkor a tűzoltó, mentős, katasztrófa védelmis, eüs is léhűtő nem?Ezen szervek hattertamogatasarol ne is beszéljünk. Itt az a baj h a közszférát általánosítják igen némelyik munkakörben ki is járna a több százezres fizetés.
2021. ápr. 21. 11:41
 19/23 anonim ***** válasza:
19%
Agyhalál munka akkor csináld az agyhalál munkát mert olyan k..a okos vagy.Nyílván képbe vagy.
2021. ápr. 21. 11:43
 20/23 anonim ***** válasza:
6%
Igen, képbe vagyok azért mondtam, hogy agyhalál munka. Betanított, pofonegyszerű adminisztrációs munka ezeknek a többsége, ami lehet, hogy az 50+os Icuka-Mucika rétegnek baromi nehéz, mert oda kell figyelni, hogy jól másoljanak át adatokat, de egy számítóget használni tudó, excelt/wordot ismerő 20 évesnek negyedannyi idő alatt meglenne ugyanez a feladat. Versenyszférában az ilyen munkákat gépesítik vagy kiszervezik valami putri országba az irodai bérrabszolgáknak.
2021. ápr. 21. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!