Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez most KAMU, vagy NEM KAMU?

Ez most KAMU, vagy NEM KAMU?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem önéletrajzzal egy gyárba betanított munkára!

Azt írták,fel vettek,leírták a bért,a munkaidőt mindent,de a végére azt írják

az üzemorvos NEKEM kell fizetni,ami 6000ft!!!

Olyan tényleg van,hogy nekem munkavállalónak kell fizetni az üzemorvost??

Ez KAMU??

2010. aug. 21. 23:07
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
100%
páran már írták, h csaló : [link]
2010. aug. 22. 00:46
 22/59 anonim ***** válasza:
100%

Mindig a szerződés megkötése után küldenek el üzemorvoshoz, előre nem kérhetnek semmit. Eleve nincs a Késmárk utcában semmilyen Üdítő-Center Kft...

Bár, ha pesti vagy, szerintem megéri elmenni a megadott címre, csak úgy, szimatolni.

A levél nagyon profi, hivatalosnak is tűnhet. De egyrészt honnan tudják állásinterjú nélkül, hogy valóban képes vagy-e elvégezni az adott munkát, másrészt a csalók legtipikusabb ismertetőjele az, hogy tökéletesen fogalmazott levelekkel vezetik félre az embert. Van minden: adószám, cégjegyzék, stb., csak hogy komoly cégnek tűnjön. Aztán jön a "fizess be erre és erre a számra ennyi és ennyi pénzt": innen már látszik, hogy kamu.

2010. aug. 22. 00:50
 23/59 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező el ne hidd ez teljesen kamu, ilyen nincsen.

A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:46

Ott a pont!

Hidd el én is a legboldogabb ember lennék ha végre sikerülne nekem is munkát találnom, de annyi ilyen van, hogy az hihetetlen!

2010. aug. 22. 07:34
 24/59 anonim ***** válasza:
100%

A háziorvos csak akkor csinálhat munkaalkalmassági vizsgálatot, ha van üzemorvosi végzettsége (és engedélye) A környékünkön 9-ből 1 háziorvosnak van ilyen jogosultsága.

Az üzemorvossal a munkáltató köti meg a szerződést.

A munkáltató kötelessége az is, hogy minden dolgozójának meglegyen az éves üzemorvosi vizsgálata.

[link]

Az üzemorvos a munkáltató által hozzá munkaalkalmassági vizsgálatra beutalt dolgozók vizsgálati díjáról a munkáltatónak számlát ad (ezt a munkáltató a költségei között elszámolja)

A mi cégünknél a munkaszetződés megkötése után küldik a dolgozókat munkaalkalmassági vizsgálatra. Általában az első munkanapok valamelyikén, de olyan előfordult már, hogy aláírták a munkaszerződést (pl aug 18-án aláírták, hogy szept 01-én kezdődik a mviszony) és még a munkábaállás előtt, de a szerződés aláírása után elment az üzemorvoshoz.

Az üzemorvosi vizsgálat díját mindig a munkáltatónk fizeti (az elsőt is, és az évente esedékes vizsgálatokat is)

Az előző üzemorvosnál átutalással rendezték, a mostaninál készpénzben.

Az, hogy milyen vizsgálatok kellenek, a dolgozó munkakörétől is függ (meg az üzemorvostól is, hogy mit csinál meg, és mit ír be)

Az első üzemorvosinál mindig kell tüdőszűrő (még az adminisztratív munkakörben dolgozóknak is)

2010. aug. 22. 07:39
 25/59 anonim válasza:
90%
Nekünk évente kell üzemorvoshoz menni, de nem mi fizetünk érte hanem a munkaadó szervezet. de mivel itt többen azt mondják h neked kell, akkor valószinű igy van, de látod itt egy pl h nélunk meg nem.
2010. aug. 22. 08:25
 26/59 anonim ***** válasza:
86%

Tuti kamu!

Orvosi vizsgálat egy művelődési központban???

Az üzemorvosok ORVOSI RENDELŐBEN v. SZŰRŐBUSZBAN végzik a felülvizsgálatot. És ingyen...

2010. aug. 22. 10:04
 27/59 anonim ***** válasza:
100%
Csalók! Van itt egy másik kérdés is róluk, ott ugyanezzel a névvel éppen Egerben hirdetnek, de a neten láttam egy harmadik verziót is. Szóval ne fizess semmit.
2010. aug. 22. 11:14
 28/59 anonim ***** válasza:
100%
Én is kaptam ilyen levelet és élből elküldtem a XV.kerületi rendőrségre,talán a számlaszámból elkapják őket.
2010. aug. 22. 12:07
 29/59 anonim ***** válasza:
100%
Hihi én ma kaptam ilyet, de hamar rájöttem, hogy ezek csalók.
2010. aug. 22. 12:45
 30/59 A kérdező kommentje:

Azt találtam ki,hogy pénteken a megadott címre elmegyek,a barátnőmmel együtt.Viszont nem fizetem be a számlaszámra a 6000ft-ot.

Ha igaz akkor ott lebeszélem,hogy úgy is szeptember 13-án kezdődne a munka,és addig elintézem,és egyébként meg van érvényes tüdőszűrő leletem.

Én a helyszínen akarok megbizonyosodni arról,hogy igazi e a munka,vagy csalás!Addig egy fillért sem fizetek!!!!!!!!!

2010. aug. 22. 12:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!