Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 335 nettós fizetés jónak...

335 nettós fizetés jónak számít? Ez már jómódúnak mondható?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 16. 20:15
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
33%
Na, közzé tette végre a KSH a várva-várt mediánbéreket. Ezek szerint a nettó mediánbér Magyarországon 2020-ban 213.000 Ft volt. Ez alapján sem mondanám jómódúnak 335.000-es bért, de a mediánnál nyilvánvalóan jobb.
2021. ápr. 17. 10:57
 22/31 anonim ***** válasza:
72%

Én örököltben lakom (apai nagyszülők neveltek, elhunytak, az nem volt kérdés, hogy fizikailag maradhatok a lakásban, de ajándékozás útján örököltem is, ez volt a megállapodás, apum anno egy egész házat kapott asszem hasonlóan, de a nemnormális anyámnak is vettek valamit).

Egyedülálló vagyok.

Nekem amúgy fura, hogy ezen az oldalon ilyen sok az egyedülálló (bár nem feltétlenül fura, lehet összefüggés: azért használjuk ezt az oldalt, mert egyedülállók vagyunk).

Ha egy pár mindkettő tagja megkeresi a nettó 300-at, az már 600, amiből azért még albérlet mellett is ki lehet jönni....

Szóval én kicsivel 300 felett keresek, ha a SZÉP kártya kajazsebét meg egy pici mellékest (adózott!) is számítjuk, akkor kb 330 000.

Ez sajátban igen kényelmes lenne, 100-at még tudatos spórolás és lezárások nélkül is félre lehet tenni.

Viszont egyetértek azokkal, akik szerint tényleg nem olyan rettentő jó fizu (bár megint az egyedülállóság....)

Még Nagyim élt, már akkor le volt pukkanva sok dolog. Konkrétan 3 ajtó nem záródik, a konyhabútor ocsmány, a konyhaablak nem lett kicserélve, a fürdőben az ember a falat áztatja, mert a csempe nincs eléggé magasra rakva, a kád évek óta foltozott, a túlfolyó ereszt. Ezen kívül a mosógép és több dolog is tönkrement, bútotok kiszakadtak.

Most ezeknek csak egy részét akarom megcsinálni, de ehhez is hitel kell vagy hónapok alatt fog menni és a végére alig marad tartalékom.

Két bérből mondjuk ezek pikkpakk meglennének.

2021. ápr. 17. 11:35
 23/31 A kérdező kommentje:
Nekem meg az a fura, hogy itt a gyakorin mindenki milliókat keres
2021. ápr. 17. 13:27
 24/31 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem semmi fura nincs benne, hogy az uzlet es penzugyek kategoriat nem betanitott munkasok latogatjak tulnyomo tobbsegben.
2021. ápr. 17. 13:37
 25/31 anonim ***** válasza:
82%

"Nekem meg az a fura, hogy itt a gyakorin mindenki milliókat keres"

Ennek 3 oka van:

1. Sok válaszoló kamuzik.

2. Az "átlagos" helyzetét senki nem osztja meg másokkal, csak a "különleges" esetekben. A milliós fizetésű kérdezők/hozzászólók mellett rengetegen vannak, akik minimálbért sem keresnek, és éhenhalnak. A kettő között viszont nem nagyon hallnuk semmit. Valószínűleg azért, mert aki átlag bér körül keres, az pont olyan fizetés, hogy sem panaszkodásra, sem dicsekvése ne mad okot, így minek írná le.

3. Itt mindenki a burkoló-programozó-fodrász háromszögben mozog, azért keresnek ennyit.

2021. ápr. 17. 13:50
 26/31 anonim ***** válasza:
51%

23# Egyetértek.

Azt is vedd figyelembe, hogy hiába keres valaki jól, ha szarul bánik a pénzzel, mások meg kevesebből is jól élnek.

És akkor megy a csodálkozás, hogy a másik mitől vitte többre, ha nem is keres annyit mint a másik.

Kérdés, ki, mitől számít jómódúnak? Mert itt gyakorin úgy tűnik, ha nincs minimum egy 20 milliós új autód, házad valami elit helyen, plusz egy nyaralód a Balaton legújabb környékén, akkor itt kb. senki vagy. Ezzel szemben, vannak sokan, akik ennél jóval szerényebben élnek, nem kérkednek, mégsincsenek nagyobb anyagi gondjaik. Mindent megvehetnek a józan ész határain belül, és nem agyhülyeségből költik a pénzt baromságokra.

De ezek az emberek is szerintem nagyon nem az átlag, hanem annál jóval feljebb. Ehhez viszont nem rossz ez az említett fizu, persze egyedül, nem pedig családdal.

2021. ápr. 17. 14:24
 27/31 anonim ***** válasza:
4%
miért nem csinálsz vállalkozást? gyakorlatilag azonnal megduplázhatnád a jövedelmed és a határ a csillagos ég. nagyon sok embert ismerek aki munkavállalóból mert lépni és vállalkozást csinált. azóta nem tudja hova rakni a pénzüket annyi van nekik
2021. ápr. 17. 23:39
 28/31 anonim ***** válasza:
78%
#27: Megint jön a folyamatos kamu. Látom több más kérdésnél is osztod az észt hogy a válalkozás a szent grál és mindenki miliárdos lesz belőle (letagadhatod, a stílusodból látszik hogy te írtad a válaszokat). Ja, nem tudják hova rakni a pénzt. Még ha meg is háromszorozná a pénzét, az is nagyon távol áll attól a kategóriától, hogy nem lehet hova rakni. Nem lakásban, hanem új építésű családi házban fog lakni, jó környéken. Nem suzukival, hanem 5 évente lecserélt új BMWvel fog járni. KB el is ment a különbség.
2021. ápr. 18. 01:08
 29/31 anonim ***** válasza:
40%

Ha ván házad akkor oké, ha nincs akkor cumi!

Én kiszámoltam a BP-i fizetésemet, (céges lakásba vagyok).

És hogy tudjak venni 35 millióért egy kis panelt ahhoz minimum 30 évet kell dolgozzak. nettó 300.000Ft ért .

Ezért akarok elmenni kamionozni mert azzal 2,5-3x ennyit is meg lehet keresni.

2021. ápr. 18. 15:23
 30/31 anonim ***** válasza:
65%
Ha ezt keleten kapod az ukránok előtt akkor azt mondom oké. De ettől balra ennyit keresni eléggé a statisztikai alsó 10%
2021. ápr. 18. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!