Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diplomasok, titeket nem...

Diplomasok, titeket nem idegesit hogy sokkal tobbet keres egy szakmunkas meg alkalmazottkent is mint ti?

Figyelt kérdés
12/48 as muszakokban gyari meloval havi 400korul keresnek cafeteriaval egyutt. Egy kezdo diplomas, legyen akar gepeszmernok, villamosmernok vagy barmi elmegy friss diplomaval es keresel jo esetben netto 300-at. Tudom hogy nem lehet mindenki szakmunkas mert nem jutnank elore a vilagban ha mindenki 1 dolgot csinalna, de titeket nem zavar ez? Vagy mi a velemenyetek errol? Egy autoszerelo/ festo/ villanyszerelo egy 2-3 oras munkaert elker 50-100 ezer forintot siman, amiert egy diplomas ember akar kozel egy hetig is dolgozhat.
2021. ápr. 12. 14:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

Mérnökként heti 5 nap dolgozok 8 órában és több a nettóm mint 400. Cafeteria nélkül.

Amúgy pedig nem zavarna ha a szakmunkás többet keresne. Én ezzel teljesen elégedett vagyok.

Jaaaa és ingyen van a kávé. Bár nem kávézok ugyan de ingyen van. 😅

2021. ápr. 12. 15:29
 12/18 anonim ***** válasza:
75%

Őszintén szólva, de.

Pontosabban nem az zavar, hogy valaki (bárki) jobban keres nálam. Ennek én örülök ha vannak olyanok akiket normálisan megfizetnek. Ezzel semmi gondom nincs. Az zavar inkább, hogy az én munkámat (és az időmet) nem fizetik meg, nem ismerik el... csak szóban, amivel sokra nem megyek.

2021. ápr. 12. 16:42
 13/18 anonim ***** válasza:
23%
Visszatert ez az idiota.
2021. ápr. 12. 17:00
 14/18 anonim ***** válasza:
81%

Mérnökként havi 160 órából 120-at dolgozok, erre kapok nettó 161e-et VS faterom gyári melós havi 200 órára kap nettó 340e-et.

Nekem van megtakarításom, áram, víz, telefon, autó, stb. VS neki 2 hét után önkormányzati segélyhez kell folyamodnia, minden közműszolgáltatást kikötöttek nála.

Nekem a kávén és a sorozatozáson kívül nincsen káros szenvedélyem VS ő a többi munkatársához hasonlóan masszív alkoholista.

Bazsi szerinted melyikünkben nagyobb az elégedetlenség?

Balázska elvileg te lefeded mind a két kategóriát, diplomás vagy és alkoholista is, "kíváncsi lennék a véleményedre" , OK csak vicceltem, megtarthatod a véleményedet!

2021. ápr. 12. 17:06
 15/18 anonim ***** válasza:
75%
620 nettót keresek, télen az otthonom melegében, nyáron hűvösében, napi 8 órában, csak hétköznap, mellette kényelmesen el tudom látni a háztartást. Kicsit sem irigylek senkit, nekem ez jó. De az sem érdekel amúgy senkit, hogy neked kívülállóként mi a véleményed a diplomásokról. Sőt, ha van kutyàd, az se érdekel.
2021. ápr. 12. 17:46
 16/18 anonim ***** válasza:
26%

Kétlem hogy többet keresnének nálam :)

De inkább le sem írom mert csak jön a "jajj kamuzik".

2021. ápr. 12. 21:35
 17/18 anonim ***** válasza:
84%

Én általában a magam dolgával szoktam törődni, így egyáltalán nem zavar. Nem méricskélem magamat másokhoz. Nekem jó így az életem, ahogy van? Igen. Akkor innentől kezdve miért zavarjon, ha valaki többet keres nálam?

Általában azok keresnek többet nálam, akik azt meg is érdemlik. Pl. kereshet nálam többet egy burkoló vállalkozó is, ha már itt ilyen menő Balázska téma ez, de nem irigylem tőle, mert egyrészt ha ennyit keres, akkor valószínű marha jó a szakmájában, másrészt dolgozik is (térdel, hajol, cipel, kúszik-mászik) azért a pénzért rendesen, amíg én egy asztalnál ülök. Én választottam ezt és nem azt. Miért kellene emiatt rosszul éreznem magam?

Mellesleg pedig azt mondom egyszer fent-egyszer lent. 5-10 éve marha nagy mérnök hiány volt, szakikkal Dunát lehetett rekeszteni, most éppen fordul a tendencia, de ez sem lesz örökre így.

2021. ápr. 13. 13:09
 18/18 anonim ***** válasza:
31%

"Egy autoszerelo/ festo/ villanyszerelo egy 2-3 oras munkaert elker 50-100 ezer forintot siman"

A vallalkozokat emlited de ne hasonlitsd oket az alkalmazottakhoz. Lehet hogy egy vallakozo villanyszerelo tobbet keres mint egy alkalmazott mernok, aki raadasul kezdo is.

Nezzuk inkabb hogy egy orvos mennyit keres ha maganrendeloje van.

A legtobb diplomas jol keres. Van koztuk aki nem keres sokat, pl a tanarok. Egy kezdo tanar kevesebbet keres mint egy kezdo festo.

De egy programozo jobban keres mint egy festo egyeni vallakozo(ha egyedul dolgozik).

2021. ápr. 15. 01:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!