Manapság érdemes jogi egyetemre menni?
Gondolkodok azon, hogy jogon tanulnék tovább, de bizonytalan vagyok ezzel.
Egy befutott ügyvéd pl lehet, hogy milliókat keres, de a legtöbb jogász nem lesz befutott ügyvéd. Ezekhez mind kapcsolatok kellenek, kapcsolatok nélkül nem leszek ügyvéd, bíró, ügyész. Nekem nincsenek kapcsolataim, a szüleim szakmunkások. Meg úgy tudom önmagában a jogi diplomával nem sok mindent lehet kezdeni, mert kell hozzá szakvizsga, azt meg csak X évvel diplomázás után tehetem le. Addig meg mehetek ügyvéd mellé segédnek bérminimumért. Annak meg nem látom sok értelmét, hogy jogi diplomával elmenjek közigazgatásba bértáblás fizetésért.
Nem mondom azt, hogy nem jó, de úgy látom, hogy nagyon nehéz lenne vele tényleg befutni.

Bíróként vagy ugyeszkent se fogsz milliókat keresni.
Sok befektetett idővel és energiával (tovabba kapcsolatokkal) lehet vele jól keresni de egyáltalán nem mondanám hogy jobb lehetőségeid lennének mint szinte bármilyen más életképes diplomával.
Szóval ha a pénz a kérdés akkor ne emiatt válaszd ezt a szakmát. De hogy ha ez az almod, elhivatott és tehetséges vagy akkor idővel ki lehet belőle hozni egy jó karriert.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!