Németországban elég a 300 euró kajára és mindennapos használati cikkekre?
Én éltem Németországban, de Magyarországon is kijövök kajával 45-50 ezer forintból 1 hónapban bőven, pedig 2 méter, 90 kilós ember vagyok. Most csak általában a szemléletről szeretnék írni, ami neked is kell majd, ha még nincs meg.
Annyi, hogy kevés fajta terméket kell enni. Kilós tészta, rizs, zab, kenyér, kilós sütni való hús, fagyasztott zöldség stb. Nem kell ezer féle dolgot összevenni. Ha elmegyek 7-10 napra bevásárolni, akkor nekem ritkán kerül 10-nél több fajta termék a bevásárlókocsimba (de azokból sok, pl 6 kiló hús, 4 kiló rizs, stb) Nem eszek nasikat, édességeket, chipseket, péksütikéket, stb-ket sem. Én már ezt szoktam meg és így hogy van már pénzem és megtehetném így sem engedem el magam ilyen szempontból, de akinek pedig spórolnia kell az ételen, annak ugyanezt tudom ajánlani. A legtöbb ember sajnos ahhoz van szokva, hogy bedobál ész nélkül minden szart a bevásárlókocsiba, ami nem is alapvető szükségleti cikk. Aztán hozzászokik és azokat már alapnak képzeli. Ez egyébként nem baj, ha van pénzed rá, csak sokan a csórók közül is ugyanígy csinálják, akik ezt nem engedhetnék meg.
Mi ketten kijövünk 300 euróból havonta.
De ez nagyban függ, hogy ki, milyen életet él.
Mi odafigyelünk az akciós dolgokra.
Ezzel rengeteget lehet spórolni.
Illetve, ha az ember nem vásárol össze-vissza mindent, azzal is sokat lehet spórolni.
De azért belefér a kóla, pia és némi nasi is a költségvetésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!