Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek hogy kéne majd...

Szerintetek hogy kéne majd eltartanom magamat egy nehéz egyetemi szak mellett amire ráadásul diákhitellel tudok csak jelentkezni?

Figyelt kérdés

A tandíjat diákhitel 2-ből fizetném, mivel nincs állami támogatás az adott egyetem adott szakán...

Szülői támogatást nem kapok.

Jelenleg nincsenek kollégiumok, amennyire tudom. De még csak jövőre jelentkeznék, akkor már valószínűleg lesznek...

Viszont nem tudom, hogy szociális alapon kapnék e kollégiumi helyet.

Illetve ha kapnék, nem tudom hogy mennyire lenne jó ötlet arra alapozni.

Ha hirtelen megint bezárják a kollégiumokat, akkor mi lesz? Hová megyek?

Lehet hogy jobb lenne már eleve úgy terveznem, hogy mondjuk diákszállóra megyek.

+érv emellett hogy sokkal produktívabb tudok lenni, hogyha van egy saját szobám és nem kell két idegennel osztozni.

Ilyenek 60-70 ezerért vannak...

És akkor még a kaját, tisztálkodást és utazást is meg kell valahogy oldanom... Internet sem ártana a telefonomra, nem a szórakozás miatt.

Diákmunka ezekben a vírusos időkben sokkal kevesebb van sajnos, illetve én kezdő egyetemistának kicsit túlkoros is vagyok (24 éves leszek amikor leghamarabb el tudom kezdeni).

Szerintem 110 ezer forintra minimum szükségem lesz havonta.

Szerintetek tudok fogni valami olyan diákmunkát ami fizet ennyit csak hétvégékkel?

Vagy hogy kéne majd megoldanom?

Szívesen dolgoznék akár minden nap is, de sajnos ez egy elég nehéz műszaki szak és nem engedhetem meg hogy kibukjak, ha már felvettem a diákhitelt.

Volt már valaki hasonló cipőben? Hogy oldotta meg a helyzetet?

2021. ápr. 9. 23:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

Hát sok sikert. Én azért a lábamat a talajon tartanám. Nem engedhetsz meg magadnak egy ilyen drága képzést, és ki tudja, milyen lesz az elhelyezkedés a vírus után. Ráadásul mindezt egy olyan településen, ahol kb a lehogyárba tudsz elmenni dobozolni.

De te tudod. Nézd meg a debreceni SSCket, van távmunka is.

2021. ápr. 10. 00:51
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igyekszem a lábamat a talajon tartani, csak nehéz ha az ember legnagyobb álmáról van szó...

Amúgy a diákhitel 2 feltételei nagyon kedvezőek és ez a szak azért nem extrém nehéz, pl. könyebb mint egy villamosmérnöki, vagy orvosi szak... Ha valakinek csak annyi támogatottsága van a szülei részéről, hogy amíg tanul fedelet biztosítanak a feje felé és nem hagyják éhen halni, ha esetleg nem tudta megkeresni a zacskósleves árát az adott hónapban, akkor már sokkal egyszerűbb a képlet és nem irreális cél, vágyálom elvégezni ezt a szakot.

2021. ápr. 10. 01:10
 13/21 anonim ***** válasza:
86%
Tudod vannak az álmok meg vannak a lehetőségek. Neked nincs most lehetőséged egy ilyen szakra. De ha megfogadod egy előző tanácsát, kimész pár évre külföldre, akkor abból a pénzből már le tudnál diplomázni nappalin. Jelenleg csak a diákhitel marad, mert esélytelen, hogy összeszedj 120 ezret diákmunkán 4 évig minden hónapban egy nehéz szak mellett.
2021. ápr. 10. 07:58
 14/21 anonim ***** válasza:
94%
Ha szigorúan a megoldási lehetőségeket nézzük, akkor Diákhitel 1 tudna segíteni, vagy egy kisebb induló tőke külföldön összeszedése.. és ezek mellett kssebb munka kiegészítésként.
2021. ápr. 10. 10:29
 15/21 anonim ***** válasza:
86%
Szociális ösztöndíj, bursa hungarica, tanulmányi ösztöndíj meg van 1000 féle ösztöndíj még ezeken kívül. Amúgy ha valóban olyan szak amin tudod hogy jól fogsz keresni akkor még diákhitelt is simán bevállalnék.
2021. ápr. 10. 21:36
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az ösztondíjak 90 százaléka csak államilag finanszírozott hallgatóknak van.
2021. ápr. 10. 22:20
 17/21 A kérdező kommentje:

Így van, ahogy utolsó írja...

Az ösztondíjak 90 százaléka csak államilag finanszírozott hallgatóknak van. Sőt.

Alkalmazotti fizetéshez képest nagyon jól lehet egyébként már első tisztként is keresni, nem hogy kapitányként, talán csak a programozó keresnek jobban, meg az orvosok nagyon sok év után... Csak van arra is esély, hogy jelentősen csökkenjenek a fizetések, meg ilyesmi.

De ha jól tudom, akkor amúgy a diákhitel egyet azt fel lehet venni a 2 mellé is, csak úgy már nagyon sok pénzről beszélnünk amit vissza kell fizetni és azért szerintem hitelnél (még ha csak diákhitel is) mindig van kockázat, hogy rosszul járunk vele...

2021. ápr. 11. 19:17
 18/21 A kérdező kommentje:
A több éves külföldi munka azért nem megoldás, mert mire végeznék kiöregednék a szakmából...
2021. ápr. 11. 19:18
 19/21 anonim ***** válasza:
66%

???

A filmekben a pilóták legtöbbször 40-60 év körüliek.

2021. ápr. 11. 19:40
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb pilóta 25-30 évesen áll neki a képzésnek, amikor megvan rá a pénz. Ritka a 20-on éves pilóta, de azok általában 2. generációsok, akiknek a pilóta apja kifizette a képzést.
2021. ápr. 13. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!