Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kiderult, hogy terhes vagyok,...

Kiderult, hogy terhes vagyok, és a fonokom meg a munkatársaim ki akarnak tenni?

Figyelt kérdés

Ugy vettek fel dolgozni, hogy nem mondtam meg, hogy terhes vagyok. Elég vékony vagyok, ugyhogy ez nem is látszott rajtam, és a munkahelyi egyenruha jól el is takarta, viszont most már nem tudom tovább titkolni. A fonok ezért jogosan tehet ki?

Szukségem lenne a támogatásra, ha szulni megyek, mert az apja lelépett, és nincs más pénzugyi segitségem.

2021. ápr. 6. 20:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%

Sajnos a próbaidő alatt bármelyik fél indoklás nélkül írásban felmondhat ez ellen semmit sem tudsz tenni. Viszont ha kihúzod míg a próbaidő lejár utána másnap írj egy emailt, levelet (amit átvetetsz) vele arról hogy állapotos vagy.

Pont azért kell írásban mert az igazolja hogy érzésítetted és azt követően nem tud elbocsátani.

2021. ápr. 6. 22:41
 12/18 anonim ***** válasza:
93%

Próbaidő alatt nem véd a terhesség, főleg így nem, hogy már szerződéskor tudtad, hogy terhes vagy.

Ha megtudta a főnök, akkor nagy az esély, hogy próbaidő alatt el fog küldeni. Nem a saját maga ellensége, hogy egy kvázi idegen után fizessen tp harmadot.

Sajnos nincs mit tenni, ez ilyen. Ha ügyesen csinálod, akkor szülés napján munkanélküli ellátáson kézzel, így azért nem csak a 24? ezer gyes fog járni, hanem magasabb összegű ellátások. Reméljük jogosult vagy álláskeresésire.

Pontosan mikor jár le a próbaidőd? Hogy tudta meg a főnök, hogy terhes vagy?

2021. ápr. 7. 07:33
 13/18 anonim ***** válasza:
70%
Engem kitettek, pedig korrekt akartam lenni, és szólni, csak még meg akartam várni a 12 hetet. Természetesen nem a terhességemmel indokolta, talált egy mondvacsinált indokot rá.
2021. ápr. 7. 09:14
 14/18 anonim ***** válasza:
44%
Született már olyan bírósági ítélet, ami a próbaidő alatti azonnali hatályú felmondás jogtalanságát mondta ki. Ha az azonnali hatályú felmondás háttere az, hogy a munkáltató lényegében meg akarja torolni, hogy a munkavállaló terhes, az nem megfelelő ok a felmondásra, még ha a magát a felmondást nem is kellene indokolni.
2021. ápr. 7. 10:36
 15/18 anonim ***** válasza:
40%
Ezért nem vállalunk gyereket csupasz fenékre
2021. ápr. 7. 10:40
 16/18 anonim ***** válasza:
39%
Ha kihúzod próbaidő végéig, akkor sem kell írásban bejelentened a terhességet. Terhesen akkor sem küldhet el, ha te magad sem tudsz még a terhességről. Kivéve persze a próbaidőt, ott kitehet egyik napról a másikra.
2021. ápr. 7. 13:16
 17/18 anonim ***** válasza:
17%

Bar próbaidő alatt ok nélkül felmondhat, a terhesség így is ved(het)

Jogerős kúria döntés van amikor a terhes no beperelte a munkaltatojat, mert bár az a probaidore hivatkozva elbocsajtotta, nyilvánvaló volt h nem ez volt az ok.

Eleve gyanús hogy mondjuk a 3havi próbaidős kitoltetik veled majd csak az utolsó nap köszönnek el. Ez is mutatja hogy nem a munkával elégedetlenek hanem a terhesseggel. Persze ez pereskedés kérdése, de egyáltalán nem eselytelen per. Csak időbe és pénzbe kerül, ezért szinte senki nem perel ilyen esetben.

2021. ápr. 8. 06:33
 18/18 anonim ***** válasza:
80%

14esnel a pont, en is ezt írom.

Semmi sem tiltja hogy hogy terhesen jelentkezzen valaki munkára, hogy aztán terhesen dolgozzon, és semmi felé jelentési kötelezettsége nincs a munkaltato fele. Miért is lenne, ez szigorúan magánügy.

A próbaidő intézményét arra találtak ki hogy az elégedetlenségbol fakado sérelmeket lehessen felmondással azonnal orvosolni. Ha valakivel csak a probaideje utolsó napjan közlik, hogy bocsi, nem hosszabbitunk(és közben vegigdolgoztattak 3 hónapig és terhes volt) az eleg nehezen magyarázható hogy elégedetlenek vele, így kb megszunik a próbaidős ok nélküli felmondás jogszerusege.

De mint mondtam, ilyen esetben az anyának kell perelni, és ha nyer csak azt éri el hogy kényszerből állományba veszik, de nem fogják kedvelni.

2021. ápr. 8. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!