Netto 330-ért mennyire érdemes felköltözni Pestre?
Nagyon vidéki kisvárosban lakom de ismerős beajánlott és kaptam egy nagy multinál lehetőséget.
Csak az angol nyelvtudás az elvárás a napi kommunikáció csak így folyik illetve 12 órás ügyeleti munka.
Melyik kerületek/utcák számitanak nyugisabbnak?
11. Kerületben lesz az állás.
Ennyiért számold ki, hogy megéri e. 130.000 az albérlet minimum, etc..
11. kerületben találsz nyugis reszket, Etele út, környéke, Műegyetem környéke, etc.
Albérletbe nem nagyon.
Kifizeted a lakást, rezsit kaját, bérletet és marad 80ezer minden másra egész hónapra.
Az nem sok...
Annyiért már talán érdemes, bár jó lenne tudni most mennyit keresel és hogyan élsz pl. szülőkkel, vagy egyedül saját lakásban / bérelve?
Mert nem mindegy. H aegyedül költözöl akkor az albi min. 100 ezer, szóval marad 230 ezred, ebből kell megoldanod a kaját, utazást, ruházkodást, rezsit, takarítást, tisztálkodást stb.
Szóval ha most keresel 230-at vidéken és saját ingatlanban élsz akkor már nem éri meg, hiszen ugyanott vagy mint a pesti 330-al.
Ha szülőkkel laksz, akkor még úgysem éri meg.
Én úgy számoltam egyszer, hogy a nettó 220 ezres videéki fizetésem + szülőkkel élés mellett, min. nettó 450 az az összeg amiért esetleg már megérné felköltöznöm BP-re. De ez nyilván irreális...
Hol laksz most az a kérdés?
Mert ha szülöknél akkor eleve nincs albérlet díj és ha kajáért se kell fizetned akkor bizony nagyon kérdéses a dolog....
Újra itthon lakom mivel a virus miatt kirúgtak és egyedül pénz nélkül nem lehet lenni.
Igen egyedül költöznék fel, illetve van egy 20 éves kocsim ami most patika, mert nagyszervizen esett át, de tudjuk az autó egy feneketlen kút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!