Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nemzeközi gazdálkodás végzetts...

Nemzeközi gazdálkodás végzettséggel milyen banki munkaköröket lehetne betölteni?

Figyelt kérdés
Elemző pozíciókba gondolom sokkal hamarabb vesznek fel egy pénzügyest, de ez a munka nekem amúgy is túl IT-s.

2021. ápr. 6. 16:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Bármelyiket, amelyik állásinterjún úgy döntenek, hogy felvesznek téged. Az álláshirdetésekben felsőfokú gazdasági végzettség van megjelölve, nem feltétlen számít, hogy konkrétan milyen szak amit végeztél, a tudás fontosabb ami mögötte van.
2021. ápr. 6. 17:16
 2/5 anonim ***** válasza:

#1: csak az a baj, hogy ez a szak nem ad tudást banki munkához. Mondjuk nagyon máshoz sem, max egy általános tájékozottságot ad.

Én is ilyen szakon végeztem, de már gyakornokként bankban dolgoztam. Ahhoz a pozihoz akkor elég volt az interjún, hogy láttam már excelt, meg tudtam angolul. Aztán valahogy ittragadtam diploma után is, már 4 éve. A mostani, nem gyakornoki munkakörömbe szerintem be sem hívna a főnököm interjúra nem pénzügyes diplomával (kockázatkezelés). Most tervezek valamilyen szakirányú képzést megcsinálni, és igen, nem árt, ha ért az IT-hoz is az ember valamilyen szinten.

Én azt látom, hogy kevés a szakember, rengeteg a betöltetlen pozi mindenhol, úgyhogy próba szerencse alapon add be oda, ami megtetszik, aztán hátha sikerül.

2021. ápr. 7. 00:16
 3/5 anonim ***** válasza:

2)

Ez érdekes, nekem picit más tapasztalatom van, tavaly végeztem NG-n és több csoporttársam risk-es lett.

2021. ápr. 7. 17:02
 4/5 anonim ***** válasza:
3: nekem nyilván csak egy bankból, egy riskes területről van tapasztalatom (ez treasury-hez kapcsolódik), elképzelhető, hogy máshol, más főnök nem így gondolkodik.
2021. ápr. 8. 07:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Én is NG-t végeztem, van csomó évfolyamtársam kockázatkezelő, treasury területen.

El lehet vele jutni sok területre, nem kell ennyire lenézni a szakot, pont azért jó, mert sok mindent tanulsz, nem egy mérlegkivonatot nézegetsz 6 féléven keresztül minden második órádon, és bőven lehet olyan tudást szerezni, ami egy banki munkánál hasznos lehet.

2021. ápr. 8. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!