Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik hogy kulfoldon Svájc,...

Létezik hogy kulfoldon Svájc, Ausztria mosogató munkáert kapok 400-500 ezer Ft?

Figyelt kérdés
Kicsit gyanús nekem,azaz kíváncsi vagyok h igaz e ez

2021. ápr. 1. 20:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért lehet jó helyeket is kifogni Ausztriában.De a legtöbb helyen lenézik a külföldi munkaerőt azt is elvárjak hogy két magyar németül beszéljen a konyhában. Nálunk a mosogató 1500nettót kap és mindenki külön szobában saját wc.tusoló.

Szerencsére én kifogtam a legjobb helyet mostanság.

2021. ápr. 2. 09:51
 12/22 anonim ***** válasza:
51%

10, ez a 420 megmarad zsebbe, miutan etttel es megvan mindened, es nem, nem 5 albannal laksz egyutt :D

De ha olyan mint otthon a minimalber akkor itt 400 ezer olyan mint otthon 20 ezer ami megmarad minden kiadas utan? Hogyne :D Latszik, hogy fogalmad sincs, hogy mukodnek itt a dolgok.

2021. ápr. 2. 10:21
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvan rendes eleted ebbol nem lesz azt alairom, mert keves a penz hozza, igy megkell fontolni mit veszel es hova mesz, de penzt gyujteni , jobb mint otthon.
2021. ápr. 2. 10:24
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én Svájba biztosan nem mennék, maximum valami szoftver fejlesztőnek egy nagy városba.

Eleve a Svájci Német nyelv az egy külön műfaj, nem sok köze van a Hochdeutschhoz amit az iskolában tanítanak.

Aztán ugye bár szükséged van tartózkodási engedélyre, ahhoz pedig bankszámlára tele lóvéval.

A magyar rendszámú autódat is maximum 1 évig használhatod Svájcban.

Aztán magadnak kell fizetned az egészségbiztosítást ami van vagy 400 Frank havonta.

Továbbá ott van az az értelmetlen TV-és rádió adó, naponta 1 Frank, az évente 365 Frank, és akkor még nem is beszéltem arról, hogy nem is vihetsz akármit át határon, vagy éppen most olvastam a srác 80 helyett ment 121-et elvették a jogsiját fél évre, meg 1 millió forintos büntetést kapot, a szélvédőre se rakhatod fel a gps-t.

Én passzolom Svájcot.

2021. ápr. 2. 10:34
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Kaphat annyit, annyit ér vele mint itt 130 ezerrel vagy annyit se..
2021. ápr. 2. 17:52
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
pár évet lehúz az ember kint mosogatóként, aztán vesz egy házat belőle Magyarországon. nem rossz deal
2021. ápr. 2. 18:14
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
De mi az , hogy annyit ér mint otthon 130 ezer? Elteszel havonta 400 ezer forintot, gyűjtesz, 1 év alatt veszel egy majdnem új autót, otthon 1 év alatt mennyit raksz el minimálbérből? 200 ezer forintot? Nyilvan nem nagylábon élni megy ki az ember mosogatni, hanem gyűjteni, Kicsit gondolkodni kéne :D
2021. ápr. 4. 12:19
 18/22 anonim ***** válasza:
51%

Úgy értjük, hogy normális életvitelre nem elég..

Persze szállón lakva, csövesen elraksz, de nekem pl az nem élet 1 hétig se..

Egy normális tiszta albérletben lakni normális környéken, normális élelmiszert venni, ruházkodni, stb nem elég egyáltalán az ottani minimál.

2021. ápr. 4. 14:54
 19/22 anonim ***** válasza:
Svájcban lakom. Itt a minimálbérből amit mosogatóként kap az ember kb csak vegetálni lehet. Megélsz belőle nyilván, valahogy. Kompromisszumokkal és sok-sok lemondással. De ahogy írják korábbi válaszolók is, az nem élet. Én úgy vagyok vele, ha már kijövök külföldre, akkor nem vegetálni akarok, hanem élni. Normális lakásban, normális környéken és úgy, hogy ne kelljen lemondanom alap dolgokról sőt, még talán némi extrát is megengedhessek magamnak. Mosogatóként erre esély sincs. A legtöbben akik kijönnek (nem csak Svájcba) egyszerűen beleroppannak vagy hazamennek. Esetleg beletörődnek és sosem tudnak kitörni ebből a helyzetből. Mindenki úgy kezdi, hogy majd szépen gyűjtöget, semmire nem költ és x év múlva majd habzsi-dőzsi lesz a pénzből Magyarországon. Viszont ezt csak nagyon kevesen valósítják meg ténylegesen.
2021. ápr. 9. 02:30
 20/22 anonim ***** válasza:
Láttam olyanokat, akik megvalósították, hazajöttek, csak a habzsidőzsi elmaradt. Lett egy saját házuk, de az életszínvonaluk igyanott van, mint mikor külföldön nyomorogtak, mert az öt év mosogatási tapasztalat kb minimálbéres melókhoz jó itthon (is).
2021. ápr. 9. 07:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!