Létezik hogy kulfoldon Svájc, Ausztria mosogató munkáert kapok 400-500 ezer Ft?
Azért lehet jó helyeket is kifogni Ausztriában.De a legtöbb helyen lenézik a külföldi munkaerőt azt is elvárjak hogy két magyar németül beszéljen a konyhában. Nálunk a mosogató 1500nettót kap és mindenki külön szobában saját wc.tusoló.
Szerencsére én kifogtam a legjobb helyet mostanság.
10, ez a 420 megmarad zsebbe, miutan etttel es megvan mindened, es nem, nem 5 albannal laksz egyutt :D
De ha olyan mint otthon a minimalber akkor itt 400 ezer olyan mint otthon 20 ezer ami megmarad minden kiadas utan? Hogyne :D Latszik, hogy fogalmad sincs, hogy mukodnek itt a dolgok.
Én Svájba biztosan nem mennék, maximum valami szoftver fejlesztőnek egy nagy városba.
Eleve a Svájci Német nyelv az egy külön műfaj, nem sok köze van a Hochdeutschhoz amit az iskolában tanítanak.
Aztán ugye bár szükséged van tartózkodási engedélyre, ahhoz pedig bankszámlára tele lóvéval.
A magyar rendszámú autódat is maximum 1 évig használhatod Svájcban.
Aztán magadnak kell fizetned az egészségbiztosítást ami van vagy 400 Frank havonta.
Továbbá ott van az az értelmetlen TV-és rádió adó, naponta 1 Frank, az évente 365 Frank, és akkor még nem is beszéltem arról, hogy nem is vihetsz akármit át határon, vagy éppen most olvastam a srác 80 helyett ment 121-et elvették a jogsiját fél évre, meg 1 millió forintos büntetést kapot, a szélvédőre se rakhatod fel a gps-t.
Én passzolom Svájcot.
Úgy értjük, hogy normális életvitelre nem elég..
Persze szállón lakva, csövesen elraksz, de nekem pl az nem élet 1 hétig se..
Egy normális tiszta albérletben lakni normális környéken, normális élelmiszert venni, ruházkodni, stb nem elég egyáltalán az ottani minimál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!