Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik hogy kulfoldon Svájc,...

Létezik hogy kulfoldon Svájc, Ausztria mosogató munkáert kapok 400-500 ezer Ft?

Figyelt kérdés
Kicsit gyanús nekem,azaz kíváncsi vagyok h igaz e ez

2021. ápr. 1. 20:00
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
A minimalber minden orszagban publikus adat, a segelyeknek is viszonylag keves ido raforditassal utana lehet nezni. Nem tudom miert volna ez gyanus
2021. ápr. 1. 20:16
 2/22 anonim ***** válasza:
46%
simán. nyugaton normális fizetések vannak, csak Mo-n tartanak éhbérért embereket
2021. ápr. 1. 20:21
 3/22 anonim ***** válasza:
92%

@20:21

A hajára kenheted az ilyen "normális bérezést" mikor egy 20m^2-es stúdióapartman havi bérleti díja 850€.

2021. ápr. 1. 20:27
 4/22 anonim ***** válasza:
82%

A kettesnek lövése nincs mi van Nyugaton:D

Egy minimálbéres itt is szarul él.

2021. ápr. 1. 20:29
 5/22 anonim ***** válasza:
90%
Svájcban sokkal többet is. De nem fogsz jobban élni belőle, mint itthon mondjuk 130-ból...
2021. ápr. 1. 20:58
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
ausztriába ment ki mosogatónak egy ismerősöm kb. 3 éve. 1400 eurót nettót keresett egy étteremben és munkanapon korlátlanul fogyaszthatott az ételekből. a szállást is a munkáltató biztósította, igaz öt magyar lakott két szobában.
2021. ápr. 1. 21:16
 7/22 anonim ***** válasza:
73%

@ 21:16

Jó de ez nem élet.

Ha nagyon kemény vagy, akkor megérheti hogy kimész 3-4 évig másokkal össze zárva lágerba laksz, maradékot kajálsz és nem kötlesz semmit, akkor egy olcsóbb itthoni ingatlan árát össze szedheted arra jó ez.

2021. ápr. 1. 21:24
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Ausztriában meglehet simán keresni ezt az összeget, úgy, hogy kapsz enni és szállást is, viszont nagyon alja meló. Egy mosogató mindent csinált egy szabad perced nem lesz rohadt stresses meló. Nem csak mosogató leszel hanem mindenes, te fogod szállítani az üres üvegeket vagy a mosnivalót, a moslékot is, továbbá a szakácsok is csicskáztatnak majd, te leszel a házmester, (bár ez szálloda függő) a napágyakkal és az árnyékolókkal neked kell majd rohangálnod. Ha nem tetszik a hangnem mehetsz haza jön helyetted másik kettő. Nagyon sérülékenyek ezek az emberek, mert alja meló olyanok mennek csak mosogatni, akiknek kell a pénz és nem beszélnek németül. Emlékszem rá, a Wolfgangseenél melóztam, a szerbek hazamentek egy hétre, aztán a főnökasszony felvett egy magyar párt a srácot mosogatni a csajt pedig takarítani, aztán 1 hét leteltével ki is rakta őket addig kellettek, arra hivatkozva, hogy nem tudnak jól németül, bár ezt akkor is tudta mikor felvette őket. Vagy mikor Karintiába voltam 1800 méteren a volt egy magyar család a konyhán, a srác aki csinálta a köreteket elvágta a kezét, de eléggé keményen vérzet, összevarták neki, a főnök le se szarta a gyereket ott piázott a haverjaival a bárban reggel 5-ig. Aztán rá két napra a főnök kibaszta őt a -15 fokba havat lapátolni, mert úgy gondolta, hogy egy kézzel is lehet lapátolni, nem nyaralni jött, aztán fel is szakadt neki a varrat. Vagy ott voltam Tirolba, és a főnök fia azt mondta nekem, hogy nem hajlandó velem egy liftben utazni, mert én nem vagyok osztrák. Rohadtul kihasználják a magyarokat kint Ausztriában, bár nem hinném, hogy Svájc jobb lenne oda nem mennék, több a probléma ami a munkavállalással jár.
2021. ápr. 1. 21:25
 9/22 anonim ***** válasza:
65%

Rossz olvasni amit sok ember osszehord itt :D foleg az 5s.

Svajcban a garantalt berminimum amit kapsz az 3500brutto frank(mosogatokent ezt kapod) ez ha 25 ev feletti vagy kb 2950 nettoba, ebbol ha szallon laksz lejon 400-500 frank, biztositas 240, kaja 300-400, egyeb dolgok 100. Igy marad 1700 frankod, ami 460 ezer korul van.

De biztos olyan mint Mo-n a minimalber :Dd

2021. ápr. 2. 01:59
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ott a 460 ezer olyan, mintha itthon minimálbérből élnél, a 400 frankos szállás meg olyan trágya mint itthon egy munkásszálló.
2021. ápr. 2. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!