Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyiket választanád? Melyiket...

Melyiket választanád? Melyiket választja a legtöbb ember?

Figyelt kérdés

1. Olyan munka, amihez legjobb esetben semlegesen állsz, vagy esetleg kifejezetten nem szereted, de nagyon jól keresel és ezáltal az anyagi előrelépésed nagy ütemben halad. Tehát havi nettó 500 minimum, később felett, 800-900 is akár.

2. Imádod a munkád, de a kereseted nettó 180-200 körül van, nem tudsz nagy léptekben előrehaladni.

2021. márc. 31. 19:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Utolsóval egyet értek.

Valameddig az első, tudsz félre rakni, aztán mehet a tanári szak, vagy bármi más. Tudod hány ember örülne havi nettó 300nak is? Egy ideig az első ez 100000%

2021. márc. 31. 20:01
 12/22 anonim ***** válasza:
@9 Igen, csak ezt mondjuk napi 8 órában, Magyarországon élve megkeresni eléggé más.
2021. márc. 31. 23:43
 13/22 anonim ***** válasza:
En az elsoben vagyok IT szferaban. Oszinten nem mondanam, hogy szeretem es kicsit ugy is erzem, hogy eladom a lelkem. Viszont igy tudom tamogatni a szuleim, stabilabb jovo ele nezek. Sokat gondolkodok ezen, es ugy erzem, hogy azoknal mukodik a 2. igazan, akinel fiatal korukban stabil hatteret tudnak nyujtani a szulok. Van baratom, aki kapott lakast es autot is. Ilyen kiinduloponttal en is szivesen uldoznem az almaim - alig torodve a fizetessel.
2021. ápr. 1. 07:32
 14/22 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok, egyebkent tanarin belul is lehet jol keresni. ELTE-n az egyik gyakorlatvezetom aki egyben eloado is volt tudtommal hazavitt 500-at csak az oktatassal, es melle dolgozott is csapatvezetokent egy multiban, gondolom nem minimalberert. Sajnos ez a ritkabbik eset. Masik oldalon pedig ott van, hogy nem egyetemi tanarken alberletet se tud fizetni az ember. En azt tanacsolom, hogy probald ugy pozicionalni magad ha ez az almod, hogy ne az utobbi valosuljon meg. :)
2021. ápr. 1. 07:45
 15/22 anonim ***** válasza:
38%

Mindenképpen a második. Egy családban pedig jobb esetben két szülő van és nem törvényszerű, hogy mindketten sz*arul is fogtok keresni.

Én a 2. szerint dolgozok. 200 nettó, kiszámítható munkaidőben, bármikor bármit elintézhetek. Támogatják a fejlődésem. Sosincs túlóra.

És engem sem támogatott soha senki, szegény családból jövök. Tudom, hogy számomra nem fog összejönni huszonévesen a ház és család, valószínűleg csak később. De nem érdekel, mert imádom a munkám és jobb esetben nem halok meg kiégett 50esként. Ha nem szereted a szakmádat, meg bármikor válthatsz, akár 40 évesen is. Vagy ha úgy döntesz a pénz fontosabb és 1-2 év után otthagyod a tanári pályát senki nem fog megkövezni.

2021. ápr. 1. 08:20
 16/22 anonim ***** válasza:
Mindenképpen az első. Fiatalként szükséged van a pénzre főleg lakásvásárláshoz. Luxus a fiatal éveid olyan munkára pazarolni amivel alig keresel valamit. Mikor megvan a lakás, kocsi, stb. ami költségesebb utána már ráérsz kevesebbért is lazább munkát végezni.
2021. ápr. 1. 08:32
 17/22 anonim ***** válasza:
14: hatalmas tévedés hogy az egyetemi tanárok jól keresnek. Hogy dolgozik másodállásban az más kérdés, de az egyetemen bértábla van. Konkrétan 30 év kemény munka után talán eljutsz docens-professzor szintre, ahol megkapod azt amit máshol pályakezdőként, vagy 1-2 év munka után. A phd hallgató is többet kap jelenleg mint egy adjunktus.
2021. ápr. 1. 08:53
 18/22 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. :/ Én is azt hittem, hogy ha fiatalon jól keresek utána ha megvan egy biztos alap, utána foglalkozhatok azzal amit igazán szeretnék. Ehhez képest belebetegedtem abba az 5-6 évbe, amíg jól kerestem. Most meg itt vagyok több betegséggel. Mindkét oldalt megértem, de nem mindenkinek működik.
2021. ápr. 1. 10:13
 19/22 anonim ***** válasza:

Én nem tudtam úgy lelkesen végezni a munkámat, hogy mellette megélhetési problémáim voltak. A mai napig ugyanazon a helyen dolgozom, csak már más pozícióban és nem számítok pályakezdőnek. A munkám zömében ugyanaz mégis teljesen más lelkülettel jövök be úgy, hogy elégedett vagyok a bevételemmel és nem kell tövig rágnom a körmeim, hogy mikor érkezik már meg végre a fizetésem.

Nyilván egyéni kérdés kit mi hogyan érint, engem pályakezdőként nagyon megviselt, hogy ennyit ér a tudásom, amiért 6 évig tanultam. Utólag persze azt mondom valóban annyit ért. :D

A tanári pálya jó dolog. Én is az akartam lenni már egészen kicsi koromtól. Nemrég lett lehetőségem arra, hogy szakmai tárgyakat oktassak egyetemen. Az a pénz, amit ezért adnak enyhén szólva sem sok, de így másodállásként, hobbiból űzve a dolgot teljesen máshogy állok hozzá. Szerelemből csinálom, amiért még némi pénzt is adnak, de nem a megélhetésem múlik rajta.

Neked kell leülnöd és őszintén végig gondolnod, hogy valóban tudnál-e a második opcióval boldog lenni.

Az meg amit itt valaki felvetett, hogy az embernek úgy is van párja, aki jobb esetben jól keres... Jah... és ha az az ember kilép az életedből? Vagy beteg lesz? Lesérül? Esetleg sosem jön el valaki életében? Erre nem lehet egy pályaválasztást alapozni.

2021. ápr. 1. 11:01
 20/22 anonim ***** válasza:

13-as vagyok, errol erdeklodnek (hogy mire is szamithatok...):

"Ehhez képest belebetegedtem abba az 5-6 évbe, amíg jól kerestem. Most meg itt vagyok több betegséggel"

Milyen betegsegeket okozott? :/

2021. ápr. 1. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!