Penzugy, szamviteli teruleten melyik orszagban a legjobb letelepedni? Svajc, Ausztria vagy Nemetoszag?
Most vegeztem az egyetemen, gazdalkodas es management szakon, es tavaly szeptember ota dolgozok az egyik big4nal auditorkent. Szeretnek a szezon utan elkoltozni a 3 orszag egyikebe, mivel nemetul beszelek a legjobban, es ossze sem hasonlithato a kint kapott fizetes az ittenivel. Mindharom orszagban keresnek auditorokat, nagyjabol hasonlo kovetelmenyekkel. Nekem legjobban Svajc tetszene, de kicsit aggodok a megelhetesi koltsegek miatt. Az osztrakokkal nem volt eddig emberileg olyan jo tapasztalatom, viszont kozelebb van a csaladhoz. Nemetorszag pedig hatalmas, eg es fold ket Bundesland kozott a kulonbseg.
Ki mit tanacsol? Elsosorban a banki/biztositoi audittal szeretnek foglalkozni, eddig sajnos inkabb termelo cegeken voltam.
2. Én pénzügy-számvitelt végeztem és én is hasonló területen dolgozom.
A szakmában ez pont ugyanolyan, mint a jogászoknál, hogy az egyetemen csak az itteni magyar szabályokat tanulod meg. Mindegyik országnak totál más lehet a számviteli rendszere, a kismillió rá szabott törvénye. Tehát ha nem Magyarországon akarsz dolgoznod, akkor súlyosan bele kell merülnöd a választott ország törvényeibe, szabályaiba és azokat is megtanulni, valószínűleg különbözeti vizsgát tenni belőlük. Egy ilyen tanfolyam fél-1 év is simán lehet, még mielőtt elkezdhetsz egyáltalán abban az országban dolgozni.
Nem tudom ezzel eddig tisztában voltál-e, de úgy tűnt hogy inkább nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!