Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Penzugy, szamviteli teruleten...

Penzugy, szamviteli teruleten melyik orszagban a legjobb letelepedni? Svajc, Ausztria vagy Nemetoszag?

Figyelt kérdés

Most vegeztem az egyetemen, gazdalkodas es management szakon, es tavaly szeptember ota dolgozok az egyik big4nal auditorkent. Szeretnek a szezon utan elkoltozni a 3 orszag egyikebe, mivel nemetul beszelek a legjobban, es ossze sem hasonlithato a kint kapott fizetes az ittenivel. Mindharom orszagban keresnek auditorokat, nagyjabol hasonlo kovetelmenyekkel. Nekem legjobban Svajc tetszene, de kicsit aggodok a megelhetesi koltsegek miatt. Az osztrakokkal nem volt eddig emberileg olyan jo tapasztalatom, viszont kozelebb van a csaladhoz. Nemetorszag pedig hatalmas, eg es fold ket Bundesland kozott a kulonbseg.

Ki mit tanacsol? Elsosorban a banki/biztositoi audittal szeretnek foglalkozni, eddig sajnos inkabb termelo cegeken voltam.

2021. márc. 26. 14:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyértelműen Svájc.
2021. márc. 26. 16:04
 2/8 anonim ***** válasza:
56%
Előbb tanuld meg az ottani jogszabályokat..
2021. márc. 26. 16:23
 3/8 anonim ***** válasza:

2. Én pénzügy-számvitelt végeztem és én is hasonló területen dolgozom.

A szakmában ez pont ugyanolyan, mint a jogászoknál, hogy az egyetemen csak az itteni magyar szabályokat tanulod meg. Mindegyik országnak totál más lehet a számviteli rendszere, a kismillió rá szabott törvénye. Tehát ha nem Magyarországon akarsz dolgoznod, akkor súlyosan bele kell merülnöd a választott ország törvényeibe, szabályaiba és azokat is megtanulni, valószínűleg különbözeti vizsgát tenni belőlük. Egy ilyen tanfolyam fél-1 év is simán lehet, még mielőtt elkezdhetsz egyáltalán abban az országban dolgozni.

Nem tudom ezzel eddig tisztában voltál-e, de úgy tűnt hogy inkább nem.

2021. márc. 26. 17:34
 4/8 A kérdező kommentje:
Junior auditor pozikra jelentkeztem kint is, nem volt elvaras a helyi szamvitel ismerete.. ami elvaras hogy munka mellett CPA..
2021. márc. 26. 19:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Svajc, es itt Zürich. A megelhetesi költsegek miatt nem kell aggodnod, mert a fizetesek olyanok, hogy azokbol jol meg lehet elni.
2021. márc. 30. 10:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Svájcot ajánlom én is. De valamiben nagyot kell mutatnod, mert erős a konkurencia.
2021. ápr. 9. 02:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen mindenkinek a valaszokat. Vegul 2 nemetorszagi es egy osztrak allasajanlat kozul az osztrakot valasztottam. Mindharom ajanlat BIG4 audit. Svajc sajnos nem jott ossze elsore, de egy kort mentem ott is interjun. Bizok benne, hogy par ev osztrak tapasztalattal mar tenyleg megugorhato lesz.
2021. máj. 30. 20:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy nyugati orszagbol a belepö Svajcba mar sokkal kedvezöbb, es valoszinübb, mint Magyarorszagrol. Gratulalok, hogy sikerült Ausztria, jo kezdest kivanok!
2021. máj. 31. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!