Hol lenne könnyebb dolgom letelepedni, Németország Ausztria vagy Svájc?
Ha jól beszéled a nyelvet, akkor nem lesz problémád...
Nem lehet általánosítva kijelenteni, hogy hol lesz neked jobb..
Nagyon függ a mikrokörnyezettől! Németország óriási - a különbség Bajorország és Schleswig-Holstein között nagyobb, mint két másik EU-s ország között...
Mi a végzettséged, kérdező? Milyen állást keresel?
Ez is fontos szempont a célország (tartomány, város, stb.) eldöntéséhez...
Gépészmérnök diplomám van és jövőre mennék ki. A németemen még dolgozom, addig meg lesz a felső fok.
1-es: én olyat hallottam, hogy a bajorok sokkal zártabbak és nem szívesen fogadják a külföldit, ettől munkát még lehet találni, de közösségre lelni kevésbé. Schleswig-Holstein viszont észak, arra úgy hallottam sokkal nyitottabbak az emberek, de nem tudom, mennyire igaz ez.
4: ez is eléggé általánosító vélemény..
Itt is - ott is vannak mindenféle emberek. Persze tudom, az "esélyeket" lehet latolgatni, de igazából csak akkor derül ki, amikor egy konkrét helyen vagy már.
Közel felső fokú nyelvtudással és gépészmérnök diplomával nyerő vagy ;-)
Én pont Bajorországot javasolnám. Ên is itt élek. Rengeteg külföldi van, velem a helyiek is barátságosak. Az ipar pedig fejlett, így a te végzettségeddel milliónyi lehetőség vár rád. Annyi, hogy itt az élet is kicsit drágább. Cserébe a fizu is jobb.
#5-ös: egyáltalán nem vélemény. Véleményem akkor lenne, ha éltem volna már kint, de egyelőre csak abból tudok dolgozni, amiket hallottam innen-onnan. Mivel nem ismerem mélyrehatóbban egyik országot sem, ezért tettem fel ezt a kérdést. ;)
#6-os: nagyon köszönöm, ezt kifejezetten jó hallani. Münchenben vagy, vagy másik városban?
Milyen szempontból?
Én mondjuk nem éltem se Frankfurtban, se Hamburgban, de nem is szívesen költöznék el Münchenből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!