Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért vannak ilyen elvárások...

Authorless kérdése:

Miért vannak ilyen elvárások munkahely keresésnél?

Figyelt kérdés
Munkát keresek 2 éve, de hatalmasok az elvárások. Mindenhova több éves tapasztalat + nyelvtudás + diploma kell, még egy sima asszsisztensi/adatrögzitői álláshoz is, amit egy óvodás is el tud végezni. Hogy legyen az embernek tapasztalata, ha fel sem veszik sehova. Miért van ez? Lassan már csak a szalagmunka és a közmunka marad. (Kelet-Mo.) 26/F

2021. márc. 24. 18:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
43%

Felmérések szerint is nagyok a fiatalok elvárásai. Mindenki min. nettó 300at akar keresni kezdőként, kénylemes munkahelyet, home office-t, stb.

Ugyanezt itt a gyk-n is látni: "mit tanuljak, hogy havi 500at keressek?", "hogyan kereshetnék 1 hét alatt 100ezer Ft-ot" és hasonló kérdésekkel van tele a kategória.

Igenis el lehet helyezkedni pályakezdőként ha lejjebb adja az elvárásait az ember és elmegy alacsony bérért is dolgozni, mert tudja, hogy ez pont annak az alapja, előszobája, hogy néhány év múlva már könnyebben találjon olyan munkát, amilyet szeretne, majdnem olyan fizetésért, amilyet szeretne.

Egyébként nem tudom miért van lepontozva, kinek miért nem tetszik a 2es hozzászólás. Csak az nem ért egyet azzal, hogy sok a jelentkező, aki az elmúlt évben barlangban élt. Ráadsául egyre magasabb a diplomások aránya, egyre többen jelentkeznek olyan állásokra, amikhez diploma kell. Egyre több diplomás nem talál munkát, ezért az olyan munkákra is inkább diplomásokat keresnek, amihez nem lenne szükség, mert úgyis van elég jelentkező, válogathatnak. Tetszik vagy sem, ez van. Pár év múlva már a mester képzés lesz az elvárás - ahogyan ez már most is így van sok nyugat-EU országban.

2021. márc. 24. 21:03
 12/19 A kérdező kommentje:
Én már havi 150 ezer Ft-nak is örülnék, de a városban még normális munkát se találni. 30 kilóméterrel odébb lévő nagyvárosban pedig fel se vesznek, merthát milyen dolog az ha a melósnak állnia kell a bejárási költségét. (28 ezer Ft)
2021. márc. 24. 21:14
 13/19 anonim ***** válasza:
Mondták, hogy a munkábajárás költségtérítése miatt nem vesznek fel, vagy csak ezt találtad ki magadnak ürügynek, hogy ezért nem vettek fel, nem azért, mert volt több jelentkező is és volt, aki jobb volt?
2021. márc. 24. 21:23
 14/19 A kérdező kommentje:
13: Nagyon sokszor volt igen. Illetve sokszor pálykezdőket vesznek fel a támogatások miatt is. Sajnos itt Mo.-n még ez a divat. Mondjuk nem tudom, hogy az a 25 ezer Ft húzza ki a szarból a vállalkozókat vagy sem.
2021. márc. 24. 21:39
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor el kell költözni olyan helyre, ahol van munka. A pályakezdőknek az a bajuk, hogy gyakorlattal keres mindenki, ezért nem veszik fel őket, te azt írod őket veszik fel. Én is elköltöztem otthonról, mert Bp-en találtam munkát. Aztán meg elköltöztem mert külföldön akadt lehetőség. Jobb elköltözni a munkahelyhez, mint évekig munkanélkülinek lenni. Aztán majd ha lesz annyi tapasztalatod, hogy te válogathass, akkor majd oda költözöl, ahova szeretnél.
2021. márc. 24. 21:59
 16/19 A kérdező kommentje:
Budapest lenne a célállomás. Budapest és Kelet-Mo. bérei között hatalmas a szakadék és ez növekedni fog az évek előrehaladtával, feltéve ha talál munkát magának az ember.
2021. márc. 25. 00:39
 17/19 anonim ***** válasza:
22%
Talán nem olyan szakot kellene végigseggelni amivel nem fogsz tudni elhelyezkedni. Nagyon menő, hogy lehet még 5 évig sunázni az egyetemen amíg anyuék tömnek pénzzel, csak utána jön az éhkopp. Sőt, nem is kötelező egyetemre járni, nem egy olyan ismerősöm van, akik szakmával elhelyezkedtek 1 héten belül 300, 400, 500 nettóért.
2021. márc. 25. 06:06
 18/19 A kérdező kommentje:
Inkább a kettő együtt: 500 nettóért sunázni.
2021. márc. 25. 11:26
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha kitartó az ember, akkor megtalálja azt a helyet, ahova kell úgy is, ahogy van. Igaz, én is költöztem ezért 160 km-re, de teljes mértékben megérte. Mellesleg, 3-5 év szakmai tapasztalatot kértek, mégis felvettek pályakezdőként végül és felvállalták, hogy betanítanak.

Most mellékállásra jelentkeztem. Teljes munkaidős egyént kerestek a szülővárosomban, szakirányú tapasztalattal. Írtam egy szívhez szóló motivációs levelet, hogy nincs szakirányú tapasztalatom és csak részmunkaidőben tudnám csinálni a munkát, ellenben nagyon motivált vagyok ezért és ezért... Már aznap jött is a válasz, hogy hamarosan felveszik velem a kapcsolatot. Két nap múlva hívtak is és már ott (is) dolgozom.

Sőt... a munkahelyemen, ha a beosztottjaim közé újat keresünk én is mindig több elvárást írok bele, mint amivel egyébként beérném. Nyilván mert remélem, hogy jelentkezik A tökéletes. Ugyanakkor ha nem, akkor is van miből válogatni mostanában és nyilván van olyan dolog, amiben megtudok alkudni.

2021. márc. 25. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!