Szerintetek mikor lesz itthon osztrák fizetési és megélhetési színvonal?
Miután el lett engedve az euró árfolyam, és 310-320 környékéről a 370-et nyaldossa így nem mostanában.
-Az euroban fizető ausztriához képest így kb a fizetésünk és az össz megtakarításunk 15%-al ér kevesebbet sajnos. És ez pár év alatt romlott ennyit. Bátor lépés volt, de sztem nem túl okos.
Az osztrák színvonalhoz osztrák gondolkodásmódnak kell párosulnia. De miként gondolkozzon osztrákként valaki, aki Magyarországon szocializálódott? A kör bezárult. Az emberek gondolkodásmódját nem tudod megváltoztatni és ezzel nincs is semmi baj.
Én például örülök, hogy Magyarországon születtem. Lehet, hogy nem telik saját lakásra, de születhettem volna Zimbabwéban is egy saját tulajdonú tyúkólba az AIDS-es testvéreim mellé. Igaz, hogy még mindig nem nőttünk ki a szocializmusból, de születhettem volna Oroszországban is, ahol Európai Unió híján nincs reális esélye annak, hogy a diktatúra az én életidőmön belül enyhüljön.
Magyarként ráadásul közel vagyok Ausztriához is - ha megküzdök érte, akkor csak egy karnyújtásnyira vagyok tőle, hogy ott dolgozzak.
14-es: vagy születhettem volna Zimbabwe-be egy dollár milliárdos üzletember fiaként vagy Nigériába egy olajmágnás gyerekeként esetleg egy orosz fegyverkereskedő oligarcha családjába is.
A szegénység nem földrajzi helyhez kötött. Ma Magyarországon ugyanaz a szegénység ugyanúgy jelen van, mint pl.: a szegénynek, fejletlennek kikiáltott afrikai országokban.
Miért? Mert rengetegen vannak nálunk is akik az alapvető, az életben maradáshoz szükséges javakért KÜZDENEK nap mint, nap.
Mert lehet szörnyülködni, hogy Szudánban vannak akik napi kevesebb, mint 1 dollárból élnek, de ha belegondolsz akik, ma Magyarországon minimálbérért DOLGOZNAK ugyanott tartanak. Egyik ember sem tud megélni abból a pénzből az országában. A Magyar minimálbér tökéletes lenne Csádban, de itt semmit sem ér és semmire sem elég. Talán a létfenntartáshoz, de ezt is kétlem.
Szóval semmivel sem vagyunk jobbak, mint bámelyik szegénynek kikiáltott ország.
Nézd meg, hogy hány éve volt ott annyi a bér mint itt most.
Amennyi év az eltérés, annyi év múlva lesz itt is annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!