Valóban 300 ezer a nettó átlagbér Magyarországon?
A KSH adata alapján igen, de én ezt erősen kétségbe vonom, mint hamis adatot.
Budapesten TALÁN eléri ezt a szintet, de még szerintem az átlag ott sincs ennyi.
Mindenesetre a népesség zöme nem a fővárosban él és dolgozik és vidéken jóval ez alatt lehet az átlag nettó. Csak a menő szakmákban lehet ennyi, de a többség nem ott dolgozik.
Ti mit gondoltok?
Keveritek itt a szezont a faxommal.
A medián nem mutatná meg mennyit keresnek a legtöbben, az a módusz. Az meg garantálom, hogy a minimálbér lenne.
Annyi viszont igaz, hogy a mediánbér reálisabb képet adna (sorba rendezni az értékeket és a középső a medián). Ez nagyjából 200 nettó lehet, de mivel a KSH nem publikálja, csak tippelhetünk.
Az átlagfizetés valóban nem túl informatív, ez igaz. Eleve az 5 fő alatti vállalkozások adatait nem tartalmazza. Rengeteg szakmunkást, aki milliókért burkol pl(muhaha).
Minimálbértől kettőszázötvenig terjed szerintem a fizetés, a vezetőket nem nézve. Ez a nagy magyar átlag.
Ha ezek átlagát nézem, akkor jó ha kétszáz kijön, szóval egy százassal lódít a KSH...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!