Mikorra kell beérni egy Burger Kingbe nyitós műszaknál?
Nem 100%, csak általánosságban nyitás -1 óra mikor felveszed a munkát. Tehát nem akkorra kell beérni, hanem akkorra kell munkaképes állapotba lenni. Átöltözls stb..
De az a biztos ha olyat kérdezel meg, aki biztos benne hogy ott ez mennyit jelent.
Biztos hogy nem kell 1oraval előtte beerned nyitás előtt. Ha az nem számít bele a munkaidodbe akkor nem kotelezhetnek rá.
Ha te hivatalosan mondjuk 8tol 16ig dolgozol, akkor úgy kell beerned hogy 8.00ra már munkakesz állapotban legyél.
"Biztos hogy nem kell 1oraval előtte beerned nyitás előtt. Ha az nem számít bele a munkaidodbe akkor nem kotelezhetnek rá."
Általában nyitás előtt 1 órával kezdődik a munkaidő ilyen éttermeknél, mert kell kb egy óra, ahhoz hogy mindent előkészítsenek, hogy ha nyitnak, akkor már egyből tudjanak kiszolgálni.
Tetszik érteni?
Az mas ha arra az időre is jár berezes. És ezt le is írtam.
Sose dolgoztam ilyen helyen így nem tudom mi a szokás. A lényeg hogy ha a nyitás 8orakor van de te 7tol 15ig dolgozol, erre az időre kapod a béres akkor nyilván 7re be kell erned és munkakepesnek kell lenned.
Azonban ha 8tol fizetnek akkor senki sem kötelezhető elvileg hogy 7re érj be es dolgozz 1 órát ingyen.
Az megint más kérdés hogy ha nem tetszik akkor max kibasznak és keresnek mást aki hajlandó 1oraval előbb bemenni
Burgereskent irom.
6:55 tol kezdodik a muszak 7-16 egy nyitos muszak azt az 5 percet nem fizetik. Magyarul 6:55-16ig tart a muszak. Ez igy van a tobbi muszakkal is . Mindig 5 percel hamarabb bekell allni
6os, az az 5perc egy teljesen toleralhato idokeret.
Es mennyi a szünet a 9ora5perc alatt amíg tart a műszak?
20 perc. 18 ev alatt 30/45 perc.
De azt hanar letudjak. 9 fele mar kezdik kiadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!