Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Big4 pályakezdő fizetések...

Big4 pályakezdő fizetések 2021-ben?

Figyelt kérdés
Aktuális pályakezdő fizetésekre lennék kíváncsi, mi az a reális összeg amit egy bértárgyaláson lehet kérni.

2021. márc. 18. 15:27
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Ne területeket sorolj fel hanem konkrét munkaadókat.
2022. aug. 3. 23:03
 22/29 anonim ***** válasza:
Morgan Stanley, Blackrock, MSCI, City, Worldquant.
2022. aug. 4. 08:02
 23/29 anonim ***** válasza:
Morgannél voltam gyakornok, messze a legrosszabb munkáltató minden tekintetben. Persze, a fizetés jó, de ha sokáig maradsz, a fizud fele gyógyszerekre megy el.
2022. aug. 4. 18:56
 24/29 anonim ***** válasza:
Ezt így nem lehet kijelenteni a Morgan-ről, rengeteg részlegük van rengeteg projekttel. Én az angol irodájuknak dolgozom most, és nagyon kellemes, kedves emberekkel.
2022. aug. 5. 11:26
 25/29 anonim ***** válasza:
Más válaszolt helyettem, viszont egyetértek vele. Ilyen hatalmas cégeknél nem lehet általánosítani. Pont ezért bevallom, hogy az én válaszom is kicsit árnyalt volt, BIG4-on belül is vannak jobb részek, pl. management consulting, corporate valuation. Konkrét cégekről nem akarok most listát írni, akit érdekelnem ezek a területek, annak KELL annyi kreativitásának lennie, hogy talál ilyen területekkel foglalkozó cégeket. Nem feltétlenül nagy multik, egy hazai alapkezelő is lehet szuper munkahely.
2022. aug. 5. 11:38
 26/29 anonim ***** válasza:
23-as vagyok, és igazatok van. Most egy Big4-nál dolgozom, aminek rossz híre van, de az osztályon belül sikerült abba az egyetlen csapathoz kerülnöm akik normálisak, uh mázlim van :D
2022. aug. 5. 19:44
 27/29 anonim ***** válasza:

Én a Morgen-nél voltam gyakornok,katasztrófális volt. Szó szerint már gyakornoki szinten is képesek voltam belőlem az idegbetegséget előhozni,pedig egy türelmes és sokat tűrő ember vagyok.

De az,hogy gyakornokként pénteken nem 1x dolgoztam éjjelig,az brutális.

Most big4nál vagyok már diplomával,1 éve, a társaság nagyon jó, de maga a munka nem egy nagy durranás. Én durvábbra számítottam és külföldi lehetőség (kimenni más országokba pár hónapra egy egy projekt kapcsán)miatt jöttem ide,ami kiderült nincs,csak beetetés volt. Szóval valószínű jövőre mást keresek,olyat ami nem csak ígér,hanem ad is.

Ja és a lényeg, a fizetés az viszont maga a karasztrófa,semennyire nem követi az inflációt,konkrétan éhbérért dolgozol a mostani árak mellett.

2022. aug. 7. 21:43
 28/29 anonim ***** válasza:
Ez a cégen belül kimenni külföldre dolog tapasztalataim szerint szinte sehol nem működik, egy-két csókost aki benyal a főnökségnek esetleg kivisznek, de ennyi, ha valaki külföldi melót akar, azt magának kell kijárnia a munkaerőpiacon.
2022. aug. 7. 22:27
 29/29 anonim válasza:

#27-es

Erre csak azt tudom mondani, hogy ha jól hallottam a zöld logós cégnél auditon pofás kis emelés volt most. Lehet többet keresni máshol, valóban. Viszont itt évente azért ha lépkedsz felfelé, akkor intenzíven nő a fizud, és korrigálnak azért közel jól az inflációval is. Több SSC-s ismerősömnek év elején 3-4%-ot emeltek csak, aztán most összesítve 10-et... (Hivatalos - azaz nem-KSH-s - méréseknél jelenleg már több mint 30%-os élelmiszer inflációról írnak) És pozikba ragadnak be.

Nem egy életre szóló munkahely a big4. Ez "kell" az önéletrajzodba, ha igényesebb vagy. Akik 3 évet lehúztak ezekbél auditon, és úgy mentek el, hogy maguktól, nem azért éreztették velük, hogy elegük van a munkavállalóból, és húzzon el, azokat végig úgy tudom, hogy legalább +30%-ért mentek el, kevesebb meló, és pofás egyéb kompenzálás.

Ez a Big4 az én szememben "alku az ördöggel". Pár évet lehúzol ott, és aztán nyugodt helyre mehetsz rohadt jó fizetésért. Ezt sokan nem látják be, nem fogják fel ennek a mivoltát. A Big4 sose volt az a cég, amit álommunkának lehet nevezni, nagyon keveseknek az ez. Csak annyira elkényeztetett a sok kis közgazdász emberke, akit kifinganak az egyetemek jellemzően 0 tapasztalattal, hogy a világ legjobb bánásmódját várják el. Segítek: a legtöbben 0 exp-vel rongyos kis angollal mennek oda, és krva nagy elvárásokat támasztanak. De kérdem én: MIRE?? Ha lesz mire, akkor a munkahelyen is követelhetsz már, ha nem tetszik, akkor fel lehet állni, és továbbmenni. Ilyen egyszerű a dolog. Sok embernek kicsit a földre kéne leszállni elsőnek. Ha meg nem tetszik, jelezni kell a HR-nek, és a csoportvezetőnek, és lehet menni máshova. :D Kicsit unom már, hogy minden fórumon ugyanúgy sírnak az emberek, és jellemzően azok gondolom, akik az egyetemet is alig bírták megcsinálni, vagy csak magolva. :D

Nem a leginkább arany hely aláírom, de ami hisztik mennek... Hagyjátok ott, és csá :D

#28-as

Nekem a külföldre menetelesből az a tapasztalat, hogyha rendes nemzetközi auditon vsgy, akkor van lehetőség, de ott is nyilván már csak leginkább manager szinttől.

Alatta meg a többi lehetőség is max ilyen 2-3 évente, ha 1-1 tréningre kivisznek 1 hétre vhova el. Mo.-ról.

2022. aug. 8. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!