Jogász/Ügyvéd mennyire jó szakma külföldre való költözéshez?
A lehetséges országok ahol letelepednék: Ausztria, Svédország, Norvégia, Dánia, Svájc, Hollandia.
Még tanulok, szóval még nincs szakmám, de ha meglett, utána tervezek majd kiköltözni.
Hogyan lenne érdemes kimenni? Amint megvan a szakmám és ott kezdjek dolgozni, vagy először szerezzek itthon tapasztalatot? És ez külföldön mennyire számítana jónak? (Milyen nehéz vele munkát találni, elhelyezkedni, milyen a fizetés stb)
Nem igazán jók ezek, mivel a jog
országspecifikus dolog...
Ennyi erővel menj el MÁV kalauznak és tanuld meg az összes állomás nevét Miskolc-Tornanádaska között (tudni kell)!
Aztán menj ki Svédbe ezzel a tudással, biztos fog valakit érdekelni.
Bocs, de ez így felejtős.
Programozz, legyél mérnök, de joggal külföldre menni elég necces.
Na jó mondjuk ebbe valamiért tényleg nem gondoltam bele, nem is értem miért.
"Programozz, legyél mérnök" Jó lenne, csak a matek tudásom kb. a 0-val egyenlő, már évek óta csak valami csoda folytán nem buktam meg. Tehát mindenképp valami olyan szakmát akarok, amihez nem kérnek matekot.
Na jó mondjuk ebbe valamiért tényleg nem gondoltam bele, nem is értem miért
Mert nem vagy túl magas szinten értelmileg.
Örülök, hogy pár mondatomból el is döntötted, hogy milyen értelmi szinten vagyok. :D
Egyébként mibe nem gondoltál bele? Csak mert idézőjelt nem látok sehol, csak leírtad ugyan azt a mondatot, amit én is. Akkor én most belédköthetek, hogy műveletlen vagy?
Sokan mondják, hogy jogászok úgyse mehetnek külföldre, mert nem ismerik a fogadó ország jogát és így totál szívás lenne. Szerintem nem vesznek figyelembe valamit, ami sokkal fontosabb ennél: a nyelvismeret. Nyilván ahova mész, annak az országnak többé-kevésbé beszéled a nyelvét. Ráadásul viszed a magadét is, meg jó esetben még 1-2 plusz nyelvet, ami simán versenyelőnyhöz juttathat egy ottani, és mondjuk csak a hazai nyelvet beszélő jogászhoz képest. A jog maga már nem olyan nagy szám, egyrészt a kontinentális jogban rendszerszinten elég sok a hasonlóság, másrészt úgyis gyakran változik. Pl. ha valaki 2011 óta nem követte a magyar jogot, eléggé meglepődne most, kb minden fontosabb törvényt lecseréltek.
Az az igazság, hogy mi jogászok vígan megvagyunk a hazai piacon. Egyszerűen jól elvagyunk a langyos vízben, és ha megkérdezik, miért nem megyünk külföldre, egyszerűbb erre az eltérő jogszabályos sz.rságra fogni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!