Egy átlag magyar dolgozó embernek mennyi idő 2 millió forintot félretenni? És neked mennyi idő lenne?
Az én helyzetem:
A feleségemmel élek Budapesten, az én munkáltatóm fizeti az albérletünket (a rezsit leszámítva). Az én fizetésem ~400 nettó (adótanácsadó), a feleségemé ~900 nettó (könyvvizsgáló). Mi jelenleg kb. két hónap alatt tudunk (együtt) 2 millió forintot félretenni.
Nagyjából 5 hónap normál kiadások mellett, amiben benne van a rezsi, kocsi fenntartása (munkanapokon 2x40 km), bulizgatás.
Reifenmonteur, Wiener Neustadt.
Nem átlag keresetű vagyok, mérnökként dolgozom két állásban. Egyedül havi fél milliót tudok kb. eltenni, így 4 hónap. Ha a férjem (aki szintén mérnök) keresetét is hozzácsapjuk, akkor úgy 2,5-3 hónap alatt tudunk ennyit összespórolni viszonylag könnyen.
Az átlag szerintem a havi 50-100 ezer forintos megtakarítás családonként. Vagyis szeretném ezt gondolni, de sokaknak még ez sem átlag sajnos. Így 2-4 év. Node közben elromlik a hűtő, új csizma kell a gyereknek, stb. és lehet hogy sosem jön össze.
Srácok, mindenki, aki 2-3 hónap alatt félre tudja tenni a megjelölt összeget, hazudik, lepontozzuk, nem idevaló, mert nem "átlagos". :-)
Erre is jöhet a lepontozás. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!