Melyik országba érdemes VÉGLEGESEN emigrálni?
Tehát mielőtt még mindenki ausztriázna leírom, hogy nem ingázni akarok, hanem kiemigrálni.
Jelenleg tudok folyékonyan angolul (olyan C1) és kb B1-es szinten németül. Plusz kettő másik kevésbé használható idegen nyelvet is beszélek.
Talán az is fontos infó lenne, hogy milyen helyen szeretnél élni? Legyen meleg mindig, vagy épp hideg? Alkalmazott leszel, vagy céget akarsz alapítani? Mihez értesz, mivel foglalkoznál szívesen?
Ezek fontosabb paraméterek, mint az h milyen nyelven beszélsz...
nehéz lenne ezt úgy megírni hogy azzal sem vagyunk tisztában hogy milyen végzettséged van vagy hogy mihez értesz mit szeretnél csinálni!
ezek nélkül szinte lehetetlen!
vannak országok amik nem fogadnak csak úgy be (nem unios) dolgozokat habár nagyba segít az hogy europai vagy unios országból mert hát minket részesítenek előnybe mint az észak afrikai és közel keleti muszlimokat...
de pl japán dél-korea is eléggé megy most
japánban a mezőgazdaság számítástechnika számítógépek stb elektronikai dolgok
koreában a zene eléggé megy mint pl dalíró zene szerkeszt akusztikus mérnők stb (azaz tervezés írási szerkesztési de még tanítási is pl ének tanár) valamint az angol tanár (habár ahhoz kell koreai is)
svájc sem rossz ha sofőr busz-vonat vezető vagy (durván 1-2 milliós fizetések)
grafikusok pl játék vagyegyéb szoftverfejlesztők nagyon mennek amerikában és uk-ban
sörfőzés írországban (+uk-ás ír) valamint skóciában is nagyon megy!
franciában szintén a szőlőtermesztő és borász
de most ha csak mosogatni tudsz akkor -_-"
anglia vagy ausztria máshova nem kellesz!
ha van valamilyen jó végzettséged az mindjárt más de egy ország sem szívesen vesz be semmirekellő lúzereket mert abból van elég mindenhol... :S
nem sértésből de te most ne számíts hsszú vízumra és állampolgárságra ha csak mosogatni tudsz...
Büfészakos egyetemre járok jelenleg is.
De a jó hír, hogy több szakmát tanulok. Sajnos nem lesz tapasztalatom, mert fiatal vagyok (viszont fizikai munkákból rengetegfélét csináltam már), de legalább kitanultam őket és előbb-utóbb majd találok velük munkát. Ezek a szakmák: patikus, targoncás, személy- és vagyonőr (egyedül ebből van tapasztalatom) és most tanulok minősített hegesztőnek és klímásnak/légtechnikusnak.
mindegyik jó szakma amivel szinte bárhol el lehet helyezkedni...
de ha légtechnikus vagy ajánlom koreát mert ott kötelező a légszűrő minden épületben ugye a smog miatt ami kinából jön!
Angol C1, Olasz C1, Német B2, Holland B2 és Francia B2 nyelvismerettel és kint élés tapasztalatával, középvezetői munkakörökben dolgozva az alábbiakat tudom megosztani Veled:
1) HOLLANDIA
- Angollal tökéletesen el lehet boldogulni. Befogadó nemzet - az elején nehéz, hogy meglegyen a munkavállalás, a BSN szám és a bankszámlaszám, utána élvezhető. 2 évet éltem a déli részen.
- Hátrány: Az időjárás és az általunk megszokottól eltérő konyha (azaz szendvicsmánia).
2) BELGIUM
- Főleg a francia lakta rész: imádtam. sokban hasonlít Hollandiához, de több a zöld, jobb az étel és könnyebben el lehet jutni Európa legmozgalmasabb helyeihez. Szerettem!
- Hátrány: A diverzitás ellenére itt nehezebben illeszkedtem be, a francia nyelv is nagyobb kihívás volt és az angol nem minden városban volt elég az ügyintézéshez.
3) OLASZORSZÁG
- Imádtam, szerelem vitt oda - csalódás hozott el. Szuper ételek, szuper környezet (Velence) és szuper, pezsgő élet.
- Hátrány: Kizárólag olaszul lehet ügyeket intézni. A migráció szintje érezhető, látható, a biztonság érzése alacsony volt. Kicsit távolodva a tengertől kihalófélben lévő falvak és sok helyen megjelenő mélyszegénység jellemző már az északi részen is.
4) AUSZTRÁLIA:
- Fantasztikus élmény, gyönyörű tájak, végtelen partok és az angolnál több nem is igazán kell. Alapvetően kedves emberek és a mi felfogásunknál könnyedebb, feszültségmentesebb társadalom.
- Hátrány: Itt kézzelfogható volt a magány érzése. Ameddig ugyan azon a kontinensen voltam, mint a szüleim, csak gondoltam egyet és otthon voltam - kocsival vagy repülővel. Ausztrália túl messze van, ahol a magány és a család távolsága fizikailag húsbavágó tudott lenni.
Tapasztalataim alapján HOLLANDIA, amit teljes szívvel javasolni tudok - és ahonnan könnyen haza lehet jutni. Ha bejön az expat életmód, akkor irány Ausztrália.
Remélem, tudtam segíteni.
Igen, ez nagyon hasznos volt!
Egyébként engem nem zavar ha távol vagyok otthontól.
A vicc, hogy csomó rokonom él már Ausztráliában.
Tökmindegy kinek milyen végzettsége van, mert sehol sem fogadják el a magyar végzettségek egyikét sem!
Honosítani kell, az pedig azt jelenti, hogy az adott ország viszgarendszerében teljesíted a követelményt az adott ország nyelvén (gyakorlatilag újravizsgázol). Erről ennyit!
Vagy végzettséget nem igénylő tevékenységben dolgozol / vállalkozol ami külföldön KÖZEL SEM OLYAN SZIGORÚ mint Magyarországon...
Sokkal többmindent végezhetsz végzettség nélkül!
A legtöbb munkaközvetítő is pusztán önszorgalomból kéri a "végzettséget", vagy csupán azért hogy ne mindenféle kókler jelentkezzen már...
Még a jogosítványokat sem fogadják el, sokszor még unión belül sem.
De ha valaki magyar jogsival tudna fuvarozni vagy taxizni olaszországban is akár vagy spanyolban akkor szóljon, mert megyek én is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!