Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudnék több pénzt...

Hogyan tudnék több pénzt megspórolni?

Figyelt kérdés

Csak bruttó 300 ezret keresek tehát nettó 200 ezer.

Ezért kénytelen vagyok szüleimmel élni hogy megspóroljam az albérlet árát,illetve a rezsit. Csak a saját számlaimat kell fizetnem illetve a kajámat.

Havi kiadásom így nézz ki:

-40 ezer forint étkezés

-9 ezer forint internet

-6-11 ezer forint ha valamire végképp szükségem van

140 ezer forintot minden hónapban félreteszek.

Szociális életem nincs, ruhára csak akkor költök ha elnyüttem ahogy cipőre is.

Már nincs további ötletem hogyan maradhatna több pénzem, pár éve sporolok de így sem lehet egyről a kettőre haladni.

2021. márc. 11. 19:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
56%

Mire ez a nagy spórolás? Miert nem próbálsz inkább élni kicsit?

Ezeket az éveket nem adja vissza neked senki. Most vagy fiatal.

2021. márc. 11. 20:42
 12/24 A kérdező kommentje:

Azt csinálom szabadidőmben amit szeretek és az nekem szinte semmibe nem kerül,szóval "élek"

De ha "élet" alatt az esztelen utazást és költekezést, fogyasztást érted, az kizárt amig nincs meg az anyagi biztonságom, az fontosabb, utána ha van felesleges pénzem természetesen többet engedhetek meg majd, de amig ez nincs, felelőtlenség nem gondolni a jövöre.

2021. márc. 11. 20:56
 13/24 anonim ***** válasza:
91%

Ez a mentalitás nyugaton már kevésbé elterjedt. Németországban pl nővérem pasijának a szülei a mai napig albérletben laknak 65 évesen, az egész életüket leélték anélkül, hogy egy biztos pont lett volna az életükben. Igaz így többször költöztek, de ha esetleg jobb munka lehetőség volt, akkor megérte nekik váltani :) Én se igazán értem és nekem is jó lenne egy saját lakás vagy ház, de 250 nettóból én kb 20-30kt tudok félre rakni, mert albérletben lakok és arra elmegy 100k kb rezsivel együtt.

Inkább próbálj kicsit nem aggódni ezen, mert az csak az egészséged rovására megy. Azért ha minden évben félre tudsz rakni 1,5 misit, akkor már magyarországon élő fiatalok nagyrészénél jóval gazdagabb vagy.

2021. márc. 11. 21:23
 14/24 anonim ***** válasza:
22%
Fejben vannak gondok.
2021. márc. 11. 22:15
 15/24 A kérdező kommentje:

13,

Félre értés nem feltétlenül ragaszkodom az ingatlanhoz, attól függ hogy anyagi értelemben hogy járok jobban, ha albérletben vagyok ugyan de a tőkém megmarad és befektetésekből nagyobb haszon van mintha saját ingatalnban lenne a pénzem. De ehhez elégséges mennyiségű pénz szükségeltetik ami nagyon lassan gyűlik.

14,es

Lehet hogy gazdagként könnyen irsz, de nem akarok céltalan fogyasztó lenni, úgyhogy retegjen kelljen fél év munkanélküliségtől vagy hogy nyugdijra stb.

Csak magamban bizhatok és ugye meg kell valahogy teremteni vagy különben elbuktam

2021. márc. 11. 22:19
 16/24 anonim ***** válasza:
71%

Nem jövök gazdag családból, sőt.

Ettől függetlenül tudom, hogy a bevétel növelésével lehet előbbre jutni, nem a kiadások csökkentésével.

2021. márc. 11. 22:47
 17/24 A kérdező kommentje:
Akkor növelnem kell mindenképp es kettö együtt siker
2021. márc. 11. 22:49
 18/24 anonim ***** válasza:
20%

Vagyont nem lehet fizetésből gyűjteni. Pláne nem ilyen alacsony fizetésből.

Kérdező, jó volna felkeresnek egy pszichológust! Amit te csinálsz, az irracionális.

Ha saját lakást akarsz, akkor házasodj, vállalj gyereket és máris könnyebb. Ha a munkanélküliségtől félsz, akkor legyen egy év tartalékod, és azzal már biztonságban vagy. Esetedben ez 720.000Ft!

Nem ördögtől való dolog elkölteni a fizetésed hónap végére. Nem mindig, de alkalmanként belefér. A nyaralás sem felesleges fogyasztás, sőt étterembe se azért megy az ember a barátaival mert éhes....

2021. márc. 12. 07:56
 19/24 A kérdező kommentje:
Lehet, de jóval nagyobb fizetés szükséges,legalább a mostani három szorosa,akkor ha fegyelmezetten kitartok középkoromra teljesen biztosítva lesz az életem,és a befektetésekből megélek.
2021. márc. 12. 08:19
 20/24 A kérdező kommentje:

Gyereket meg nem akarok mert nem szeretném ha olyan szegénységben nőne fel mint én vagy hogy aggódnia kelljen a holnap miatt mint nekem.

De egyébként is felesleges mert a valamire való nők amúgy se akarnának semmit ilyen rossz anyagi helyzetben levő férfitól, de mondom ha igen akkor sem tudnék a semmire vállalni gyereket, racionális vagyok nem ösztönlény.

Nekem nagyon fontos dologra szoktam költeni ha úgy van, viszont mindig a kérdésem, tényleg szükségem van erre vagy sem. Ha igen akkor feláldozom a fizetésem arra, de ez ritkán fordul elő mert ritkán szükséges valami

2021. márc. 12. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!