Aki beszél valami (ritkább) idegen nyelvet, az nagyjából el is tud helyezkedni SSC-ben (például)?
Figyelt kérdés
Annyian írják, ezt tényleg így van? Persze, angol, német nyelv talán nehezebb ügy, mert gyakoribb. Van horvát és orosz származású ismerősöm, mégsem dolgoznak ilyen helyen (pedig a horvátnak van felsőfokú társadalomtudományi végzettsége is), sőt, ilyen tudással is alig tudnak elhelyezkedni (a horvát kiment Ausztriába betanított munkát végezni). Egy ilyen "bónusz" nyelvtudás szerintem óriási kincs lenne, de nem annyira az?2021. márc. 10. 15:00
1/10 anonim válasza:
Lehet vele találni valamit, de ezeken a helyeken sokszor diploma is kell, hiába tudná akárki elvégezni a munkát. Orosszal sok hirdetést láttam már, nem rossz pénzért.
2/10 anonim válasza:
nem egyáltalán nem az, némettel sokkal többre mész mint a horváttal
3/10 anonim válasza:
Németes pozikkal lehet inkább Dunát rekeszteni.
4/10 A kérdező kommentje:
De érdekes! Érdemes volt feltennem a kérdést. Fene gondolta (nem budapesti vagyok, nem is nézegettem, mik vannak). Pedig a német egész populáris nyelvnek tűnik/tűnt. Bár jóval barátságtalanabb, mint az angol, úgy hírlik. Nekem van budapesti, németül anyanyelvi szinten tudó ismerősöm, gazdasági felsőfokkal, panaszkodik, nincs munkája (ráadásul nő, tehát nem is feltétlen vár félmilliós fizut). Azt gondoltam, hogy a horvát meg egyéb (dél)szláv nyelvek is inkább hiányoznak. Azért még jöhet infó, most még jobban felcsigázott ez a kérdéskör. Köszi!
2021. márc. 10. 15:36
5/10 anonim válasza:
Kereslet-kínálat. Az SSCk más külföldi cégeknek nyújtanak szolgáltatást. A németeknél több ilyen cég van, így több a pozi is.
6/10 anonim válasza:
Ebben az országban a nyelvtudást a kutya sem fizeti meg.
Pl most néztem a diákmunkákat, az egyik C1-es felső folyékony német nyelvtudást kér mellé B2 komplex nyelvvizsgás angollal, mindezt bruttó 1500 forintért. Miközben én a Magyar Postán fizikai munkát dolgoztam nyolc általánost végzettekkel 1800 forintért.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
7/10 anonim válasza:
Mit kellene a nyelvtudáson megfizetni? 80-100 ezerért bárki vesz egy fordítógépet, amivel kb 70 nyelven fog felsőfokon beszélni.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ezek a fordítógépek talán nem annyira megbízhatók. Elég egy-két baki, amit nem biztos, hogy egy komoly cég kockáztat.
2021. márc. 11. 10:16
9/10 anonim válasza:
Ja, biztos inkább kifizet valakinek havi br 800 ezret, minthogy megvegye 100 ezerért a fordítógépet és utána egy életre le van tudva a nyelvi probléma.
10/10 A kérdező kommentje:
Ha rendszeres bevétele van egy komoly cégnek, akkor ott inkább elkerülik a bakikat, mint kifizetnek br. 4-500-t. Szerintem.
2021. márc. 11. 12:50
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!