Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Informatikusok miért jönnek...

Informatikusok miért jönnek mindig azzal a lenéző dumával a közgazdászok felé, hogy "legalább ők nem táblázatokat néznek egész nap"?

Figyelt kérdés
Szerintem egy komplex Excel modell sokkal szebb, mint egy 50 soros kód, főleg ha valami szép adatvizualizáció is társul hozzá Power BI-ban vagy Tableau-ban. Szerintem kisebbségi komplexusuk van...

2021. márc. 9. 20:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

Amig te csak felhasznalokent elvezed a Tableau adatvizualizacio elonyeit, addig ok azt megirjak neked. Szerinted te hol lennel az Exceled nelkul, amit fejlesztok keszitenek neked?

Egyebkent meg nem egy 50 soros koddal kellene osszehasonlitani a tablaidat, hanem inkabb 5000 sorral, tesztekkel lefuttatva.

Nincs olyan, hogy "informatikus". Ezernyi aga van mar az IT-nek, igy egszerusitettem a valaszom a fejlesztokre vonatkoztatva.

2021. márc. 9. 21:10
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Aki ennyire gyerekes, azzal nem kell foglalkozni. Egy informatikai cégnél dolgozok közgazdászként egy halom programozó mellett. Soha nem volt ilyesfajta lenézést senki részéről. Mindenki csinálja a dolgát, azt, amihez ért. Én azt se tudnám, mit indítsak el, ha egy kódsort le kéne gépelni, ők meg annyi pénzügyi műveltséggel sem rendelkeznek, mint egy jobb képességű cserebogár, mégis elvagyunk. Sőt, még jogászunk is van, aki mindkét területhez dilettáns, cserébe olyat tud, amihez mi hozzá sem tudunk szólni.

Csak hagyni kéne egymást dolgozni. Az meg, hogy az Excel szebb-e... Részben ízlés dolga, részben a praktikum felülírja ezt a kérdést. Én mindig azt a példát szoktam hozni, hogy a Wordben is létre lehet hozni táblázatot, és az Excelben is lehet szöveget szerkeszteni, ettől még mindkettő baromság. Ugyanez van itt is. Van, amire egy kódsor alkalmasabb, és van, amire az Excel. Ettől nem lesz egyik sem jobb a másiknál, ahogy egy programozó sem jobb egy közgazdásznál, csak más. Azt gondolom, értelmes ember nem száll be ilyen vitába.

2021. márc. 9. 21:12
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én közgazdász vagyok, de az elmúlt 15 évben akkor használtam táblázatokat utoljára, amikor a szakdogámba beleillesztettem. Közgazdász és közgazdász közt is óriási a különbség. Mint ahogy az it-n belül is. Barátaim nagy része fejlesztő vagy villmérnök, de mégsem nézzük le egymás munkáját. Sőt, a bolti eladó barátunkat sem. Mindenki csinálja amihez ért és kész. Egyik szakma sem lenne meg a másik nélkül.
2021. márc. 9. 22:26
 14/20 anonim ***** válasza:
92%
Én informatikus és közgazdász vagyok. Leginkább az ami zavar, amikor valakik akkor is csak azért is Excellel akarnak megoldani valamit, ha az nem igazán alkalmas rá, mert mondjuk sokkal hatékknyabb lenne rá egy célszoftver, esetleg valamely statisztikia program vagy adatbázis rendszer.
2021. márc. 9. 22:58
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Állító kérdés. Talán előbb alá kéne támasztani, hogy mindig ezzel a dumával jönnek. Én például soha életemben nem hallottam még.
2021. márc. 10. 08:53
 16/20 A kérdező kommentje:

22:26

Nyilván teljesen más egy marketinges, számviteles vagy mondjuk egy közgazdasági elemző által elvégzett munka

De arról még nem nagyon hallottam, hogy mondjuk egy pénzügyesnek egyáltalán nem kell excelt használnia :D

2021. márc. 10. 09:36
 17/20 anonim ***** válasza:
86%
Pénzügyes és pénzügyes közt is van különbség.
2021. márc. 10. 11:01
 18/20 anonim ***** válasza:
76%
Én pénzügy-számvitelt végeztem és ebben is dolgozok, de elég ritkán használok táblázatokat. Vannak célszoftverek, amik sok esetben kifizetődőbbek.
2021. márc. 10. 11:16
 19/20 A kérdező kommentje:
Persze, hogy vannak, de még mindig elenyésző. Amerikai befektetési bankok még mindig excelben csinálják a DCF modelljeiket a Wall Street-en, nem hiszem akkor, hogy pont Magyarországon lenne akkora áttörés az excel elhagyásában.
2021. márc. 10. 11:59
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Én csak arra akartam rámutatni, hogy azért mert valaki közgazdász (akár pénzügyes is), attól még nem feltétlenül táblázatokból áll az élete. Az excel egyébként egy remek program, pláne ha valaki egy sum vagy if függvénynél jobban ért hozzá, sok dologra használható és nagyon meg tudja könnyíteni a munkát. Én csak azt mondom, hogy nem lehet így ráhúzni ezt az általánosítást, amit tettél.
2021. márc. 10. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!