Informatikusok miért jönnek mindig azzal a lenéző dumával a közgazdászok felé, hogy "legalább ők nem táblázatokat néznek egész nap"?
Amig te csak felhasznalokent elvezed a Tableau adatvizualizacio elonyeit, addig ok azt megirjak neked. Szerinted te hol lennel az Exceled nelkul, amit fejlesztok keszitenek neked?
Egyebkent meg nem egy 50 soros koddal kellene osszehasonlitani a tablaidat, hanem inkabb 5000 sorral, tesztekkel lefuttatva.
Nincs olyan, hogy "informatikus". Ezernyi aga van mar az IT-nek, igy egszerusitettem a valaszom a fejlesztokre vonatkoztatva.
Aki ennyire gyerekes, azzal nem kell foglalkozni. Egy informatikai cégnél dolgozok közgazdászként egy halom programozó mellett. Soha nem volt ilyesfajta lenézést senki részéről. Mindenki csinálja a dolgát, azt, amihez ért. Én azt se tudnám, mit indítsak el, ha egy kódsort le kéne gépelni, ők meg annyi pénzügyi műveltséggel sem rendelkeznek, mint egy jobb képességű cserebogár, mégis elvagyunk. Sőt, még jogászunk is van, aki mindkét területhez dilettáns, cserébe olyat tud, amihez mi hozzá sem tudunk szólni.
Csak hagyni kéne egymást dolgozni. Az meg, hogy az Excel szebb-e... Részben ízlés dolga, részben a praktikum felülírja ezt a kérdést. Én mindig azt a példát szoktam hozni, hogy a Wordben is létre lehet hozni táblázatot, és az Excelben is lehet szöveget szerkeszteni, ettől még mindkettő baromság. Ugyanez van itt is. Van, amire egy kódsor alkalmasabb, és van, amire az Excel. Ettől nem lesz egyik sem jobb a másiknál, ahogy egy programozó sem jobb egy közgazdásznál, csak más. Azt gondolom, értelmes ember nem száll be ilyen vitába.
22:26
Nyilván teljesen más egy marketinges, számviteles vagy mondjuk egy közgazdasági elemző által elvégzett munka
De arról még nem nagyon hallottam, hogy mondjuk egy pénzügyesnek egyáltalán nem kell excelt használnia :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!