Informatikusok miért jönnek mindig azzal a lenéző dumával a közgazdászok felé, hogy "legalább ők nem táblázatokat néznek egész nap"?
Közgazdász vagyok, a barátaim nagy része fejlesztő vagy mérnök.
Nálunk is megy folyton a viccelődés hogy "na mivan fut-e már a makró?" és társai.
Én 3 dologra tudom visszavezetni a rivalizálást.
Az első az, hogy ők sok létrehoznak valamit a semmiből. Ez tényleg nagyon menő.
A második, hogy a legutóbbi időkig elég gyorsan nagyon nagy pénzeket le lehetett gombolni a cégekről, akkora szakemberhiány volt. Én azt hallom ez a tendencia azért már sehol sincs a mondjuk 4-5 évvel ezelőtti piachoz képest, pláne az alap szinteken, de még mindig jobban keresnek, ergo egyfajta elitizmus is van benne.
Harmadrészt -ez egy elég támadható kiejelntés lesz, de a STEM vonalról a közgazdaságtan elégé bölcsészet, és zavaró számukra hogy "bölcsészek" könnyedén és nagyszámban kerülnek nagyon magas állásokba, holott ők azok akik az "építő" alkotó munkát (látsd első pont) végzik.
20:29
Te most eléggé beégetted magadat
Te tényleg ilyen hülye vagy?
Az első írta: "mert nem táblázatokat néznek egész nap."
Erre a kérdező "hanem ilyeneket", és betett egy programsort...
Látom te meg az autista informatikus képet nem hazudtolod meg
szerinted ez egy programsor?
Biztos te is közgazdász vagy...
Látom megy a mellébeszélés, miután beégtél.
Igazi kis autista IT gyerek, aki a star warsos pólóban egész nap elvan a sarokban a programozásával, meg zabálja a pizzát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!