Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miben különbözik egy multinál...

Miben különbözik egy multinál a munka a közigazgatásban, közszolgálatban végzett munkától?

Figyelt kérdés
Eddig csak a közigazgatásban dolgoztam, elég rossz körülmények között (felújítás kb. 20 éve nem volt), lehangoló (70ezer Ft-os) fizetésért. Most gondolkodom, hogy valami hasonló (ügyfélszolgálati, vagy adminisztratív) munkát kellene vállalni egy multinál (persze ha felvesznek). Mivel másabbak a körülmények, mennyivel másabbak az emberek? Itt is rengeteget kell dolgozni, de gondolom egy multinál is nagy a pörgés. Tapasztalatok?
2010. aug. 18. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Most már egyre kisebb a különbség, én azt veszem észre, a közszolgálat és a versenyszféra között. De tény, hogy jobban számszerűsítik a munkád egy multinál és inkább az alapján ítélnek meg.
2010. aug. 18. 17:04
 2/6 A kérdező kommentje:
Oké, köszi!
2010. aug. 18. 17:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Multinál dolgozom huszon éve. Családtagom köztisztviselő. Ez alapján:

Multi a profitra hajt. Ennek megfelelően olyan munkaerőt alkalmaz, akiből a legtöbbet tudja kihozni. A munkaidő - a legtöbb helyen - nem 8 óra. Nagyon komolyan veszik a teljesítményértékelést. Ha nem húz valaki, akkor nincs, vagy alig fizuemelés és jutalom. Vagy megválnak tőle. Egyértelmű, hogy többet lehet keresni, mint a közigazgatásban, ahol előre megszabott bértábla van.

Ami a multi mellett szól, hogy aki teljesít, akiben fantáziát látnak, azt előléptetik, az haladhat felfelé a ranglétrán. És nagyon odafigyelnek a képzésekre is. De ezekért tényleg nagyon meg kell dolgozni!!!

Milyenek az emberek? Tapasztalatom szerint magasan képzettek, több nyelvet beszélnek, agilisek, törekvőek (nagyritkán törtetőek is).

2010. aug. 19. 20:47
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi neked is!

Igazából még nem tudom, hogy mit tegyek. A jelenlegi munkahelyemen "csak" ügykezelő vagyok, pedig van felsőfokú szakképesítésem, jövőre diplomázom, de sajnos már az elején elkönyveltek "csicskának", így csak kihasználnak, és hiába dolgozom annyit, mint egy hülye, hiába túlórázok rengeteget, a 70ezer Ft nettóm nem lesz több sehogy, és valószínűleg diplomával sem fogok státuszt kapni. Ez elég elkeserítő, és "sajnos" én nem vagyok az, aki egész nap a főnökök fenekét nyalja... Motivál az előrelépés, de itt esélyem sincs rá.

2010. aug. 20. 10:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Próbálj bejutni egy multihoz, akár "csicska" szerepre. Ha tényleg rátermett vagy, hidd el azt egy multi nagyon is díjazza és egy idő után elkezdesz haladni a ranglétrán. Én is így csináltam. Bejött ... :) Sok sikert!
2010. aug. 26. 09:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi. :) Próbálkozom.
2010. aug. 26. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!