Miben különbözik egy multinál a munka a közigazgatásban, közszolgálatban végzett munkától?
Multinál dolgozom huszon éve. Családtagom köztisztviselő. Ez alapján:
Multi a profitra hajt. Ennek megfelelően olyan munkaerőt alkalmaz, akiből a legtöbbet tudja kihozni. A munkaidő - a legtöbb helyen - nem 8 óra. Nagyon komolyan veszik a teljesítményértékelést. Ha nem húz valaki, akkor nincs, vagy alig fizuemelés és jutalom. Vagy megválnak tőle. Egyértelmű, hogy többet lehet keresni, mint a közigazgatásban, ahol előre megszabott bértábla van.
Ami a multi mellett szól, hogy aki teljesít, akiben fantáziát látnak, azt előléptetik, az haladhat felfelé a ranglétrán. És nagyon odafigyelnek a képzésekre is. De ezekért tényleg nagyon meg kell dolgozni!!!
Milyenek az emberek? Tapasztalatom szerint magasan képzettek, több nyelvet beszélnek, agilisek, törekvőek (nagyritkán törtetőek is).
Köszi neked is!
Igazából még nem tudom, hogy mit tegyek. A jelenlegi munkahelyemen "csak" ügykezelő vagyok, pedig van felsőfokú szakképesítésem, jövőre diplomázom, de sajnos már az elején elkönyveltek "csicskának", így csak kihasználnak, és hiába dolgozom annyit, mint egy hülye, hiába túlórázok rengeteget, a 70ezer Ft nettóm nem lesz több sehogy, és valószínűleg diplomával sem fogok státuszt kapni. Ez elég elkeserítő, és "sajnos" én nem vagyok az, aki egész nap a főnökök fenekét nyalja... Motivál az előrelépés, de itt esélyem sincs rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!