Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gépészmérnöki BSc után egy...

Gépészmérnöki BSc után egy vegyészmérnöki vagy egy logisztikai mérnöki MSc biztosít jobb karriert?

Figyelt kérdés

2021. márc. 8. 21:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Úgy látom, hogy nagyon benne van a fejedben egy előítélet, hogy csak az ér valamit aminek a nevében benne van a mérnök. Így nem is erőlködnék tovább:

Ezt írtam az első válaszomban, a lényeg továbbra is ez. Max annyival lehet kiegészíteni, hogy ha vezetői ambícióid vannak, akkor is inkább ellátásilánc

"Szerintem akkor éri meg logisztikai mérnököt csinálni, ha kifejezetten gépészeti oldalról érdekel az iparág. Ha inkább folyamatok, szervezés stb, akkor ellátásilánc menedzsment."

2021. márc. 9. 14:31
 12/15 A kérdező kommentje:

Nincs bennem előítélet.

Szerintem az ellátási egy remek szak...

Van egy ismerősöm aki közig-szervező BA diplomás és ennek a segítségével lett targoncásból valami főnök szerűség a raktárban, ahol dolgozik... Nem tudom pontosan milyen pozícióban van, de előtte 300,000 forintot körül keresett, most meg 500,000 forintot keres legalább és 20 ember tartozik valamilyen szinten alá.

Az alapdiplomájával meg még SSC-be sem vették fel... Kizárólag csak közszférában tudott volna elhelyezkedni, de egy év tapasztalat után az nagyon nem jött be neki, ezért ment el inkább targoncázni.

Én csak azzal nem értek egyet, hogy egy mérnöknek ez egy ideális választás lehet. Vagyis, hogy a legideálisabb, a számos alternatíva közül.

És nem azért mert a mérnöki szakok jobbak, nehezebbek (bár igen, a gépészmérnökiről azt gondolom hogy talán 1-2 gazdasági szakot leszámítva az összesnél nehezebb), többet érnek, mert nem feltétlenül.

Egy gazdasági diplomával, átlag feletti szociális készségekkel még ma is nagyobb fizetéseket lehet elérni mint bármelyik mérnöki szakkal...

De alapvetően ezeken a területeken sokkal nagyobb a verseny mint mérnöki területeken.

A kézzelfogható tudás nehezebben mérhető és sokkal több végzett van...

Erre az ellátási mesterre 12+ alapszakról szakról lehet jelentkezni, melyek közül sok szakra eleve rekord számban jelentkeznek és rekord mennyiségű egyetemen indítják őket.

Én nem azt gondolom, hogy egy mérnök ne boldogulhatna ezzel, szerintem sokkal jobb mint a semmi...

Főleg ha levelezőn, munka mellett szerzi az ember.

Csupán annyit gondolok, hogy van több olyan mesterszak is, ami mellett sokkal több érvet fel lehet sorolni, hogy miért érdemes arra menni, mondjuk gépészmérnöki BSc-ről.

De igen. Engem egyébként is, a logisztikának kifejezetten a mérnöki része érdekel, ahogy a vegyészmérnöki is érdekel, ugyanilyen szempontból...

Nekem nagyon alacsonyak a szociális kézségeim.

2021. márc. 9. 14:50
 13/15 anonim ***** válasza:
84%

Én is Ellátásilánc-menedzsment mesteremet csinálom jelenleg és azt kell mondjam hogy a legjobb döntés volt.

Ország egyik vezető multiján vagyok gyakornok.

2021. márc. 9. 15:05
 14/15 anonim ***** válasza:
Multijánál* elnézést.
2021. márc. 9. 15:05
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

ilyenkor hol van az illető, aki az érvelési hibákat szokta elemezni...

Attól még, hogy neked a mérnöki vonal passzol be, nem lehet általánosan kijelenteni, hogy így van. Lehet, hogy te egy jó tervező leszel, aki nagyon jól tud állványt rajzolni. De kell mellé egy mérnök-értékesítő (aki már nem is feltétlenül ellátásiláncos, de érti a rendszert és a logisztikai folyamatokat), aki eladja a munkádat a megrendelőnek és egyeztet, kommunikál stb, meg kell egy logisztikai vezető (ellátásiláncos), aki megveszi amit rajzoltál. Elég komplex dolog ez ezen a szinten már, ha karriercélokat próbálunk elemezni.

Meglepően üde színfoltja az oldalnak egyébként, mert a többség a nettó pályakezdő bérig lát csak.

Egy tervező teljesen más karrierutat fut be, mint egy vezető ezen a területen. Még akár meg is kockáztatom, hogy egy logisztikai mérnök az első pár évben jobban keres, mint egy ellátásiláncos, aztán utána jó eséllyel fordul a kocka.

2021. márc. 9. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!