Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi lesz a nyugdíjam kb?

Mennyi lesz a nyugdíjam kb?

Figyelt kérdés

Néztem pár oldalon kalkulátorral és azt írja, hogy a jelenlegi 400e netto fizummal ilyen 160 körüli nyugdíjam lesz.

Ez hogy lehet?

Csomó ismerős rokon tökre elégedett, mert kb ugyanannyit sőt van aki még több nyugdíjat is kap mint amennyi a fizuja volt.

Akkor ez, hogy lehet?

25/f

2021. márc. 6. 10:18
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
25 évesen mit foglalkozol a nyugdíjjal? Mire odaérsz addigra valószínűleg tök máshogy lesz számolva ha egyáltalán lesz még.
2021. márc. 6. 10:23
 2/10 anonim válasza:
82%
Semennyi sem lesz, ahogyan nekem sem. Nem lesz miből fizetni. 32/N
2021. márc. 6. 10:35
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Sztem feleslegesen számolgatsz, mire a korosztályod nyugdíjaskorú lesz, nem lesz már állami nyugdíj.
2021. márc. 6. 10:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát ez csodás, most még elkeseredettebb lettem :D
2021. márc. 6. 10:52
 5/10 anonim ***** válasza:
10%
Pff, baszod egy életed van, azt ne az aktuális kúrmány tömésével töltsd! Fekete munka, fekete vállalkozás és nem kell ilyen ökörségeken agyalnod.
2021. márc. 6. 11:01
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
A kérdés elején azt hittem, hogy valakinek még 1 éve van a nyugdíjig és próbál tájékozódni. De hogy 25 évesen??? :-) Semmit sem érnek a mostani prognózisok, mert mire oda jutsz, addig 20-szor változnak meg a nyugdíjrendszer feltételei.
2021. márc. 6. 11:36
 7/10 Fsms ***** válasza:

Válasz : állami nyugdijad néhány 10.000 HUF. Ha magadnak félreteszel, abból tudsz egy valós megélhetést biztosítani.

Most tök felesleges számolnod az államit, évente csökkentik a nyugdíj mértéket. Illetve azt sem tudod mennyi lesz akkor a bruttó béred, amiből kalkulálják.

2021. márc. 6. 11:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy mit számoltál, amikor még szolgálati időd se nagyon van. :)

A jelenlegi rendszer szerint a nyugdíj összegét két dolog befolyásolja. A megszerzett szolgálati idő és az 1988. január 01-jétől a nyugdíjazásig megszerzett (nyugdíj)járulék-köteles jövedelem nagysága. Alapból nem nettó, hanem bruttó összegről beszélünk! :)

2021. márc. 7. 07:09
 9/10 anonim ***** válasza:

" mert kb ugyanannyit sőt van aki még több nyugdíjat is kap mint amennyi a fizuja volt."

Na ez az, ami nem igaz. Melyik fizujukra gondoltak ezek a "többiek"?

2021. márc. 7. 07:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Folyamatosan csökken a helyettesítési ráta, mivel nincs aki kitermelje. Mire te nyugdíjba mész nagyjából eléri az utolsó fizetésed 20-30%-át a jelenlegi 70-80% helyett.
2021. márc. 7. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!