Miért nem vesznek fel sehova dolgozni? Kezdem elveszíteni a reményt.
Talán az önéletrajzod nem azt hangsúlyozza, ami az adott pozihoz kell.
Én mindig írtam motivációs levelet, amiben azt emeltem ki, azokat az erényeket, ami az adott álláshoz kellett. Mikor melyik oldalamat fényeztem jobban. Főiskoláról melyik tárgy melyik kompetenciát erősítette.
Irodai munkánál kiemeltem, hogy ügyviteli alkalmazásokat tanultam x évig, meg ilyenek, a főiskolán. Pszichológia jó az ügyfelekkel. Stb.
Még a válság alatt is behívtak, mindig volt állásom.
A férjem önéletrajzát is én írtam, a válás után mondta el a volt férjem főnöke, hogy igazából az önéletrajza miatt vette fel. :D
Mert annyira megnyerő volt, nagyon szimpatikus volt neki.
Szóval szerintem sok múlik ezen. Hogy átlátható legyen, és a lényeg legyen kiemelve. Kulcsszavak, amiket keresnek az ideális munkatársban. Pár pillanatra néznek rá, akkor kell felkelteni az érdeklődést. Ha behívnak, akkor meg szóban kell menedzselni magadat, meg készülni az adott poziból, stb. És mosolyogni, vidámnak és barátságosnak lenni. :) Őszintének, kedvesnek, és szerénynek. :) Sok sikert, lesz munkahelyed, hidd el. :) Diákmunkára is hivatkozhatsz, hogy van tapasztalatod, stb., mindent emelj ki, amivel megnyerőbbnek tűnhetsz. :) Hiába vagy egy témában agytröszt, ha a megpályázott helyen másra van szükség, ők csak azokat az érveket keresik, amik számukra relevánsak. Lehet, hogy szimpi vagy nekik, meg ó de ügyes, stb, de nekünk nem pont ilyen ember kell. Akkor milyen kell? Azt kell kihangsúlyozni. :)
Kíváncsi vagyok, hogy mivel nem lehet elhelyezkedni (mert erősen kételkedem benne, hogy évek kihagyásával majd jobb lesz a helyzete, ha most sem tud vele mit kezdeni), de hát ugye választ azt nem kapunk.
Annyira bírom, hogy ha valaki el van keseredve, már "tééényleg miiiindent" megpróbált, de még egy olyan alap infót se mondd meg, hogy mihez ért, nehogy valaki valami értelmes tanácsot is tudjon adni, ne adja Isten esetleg munkát. De hát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!