Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Anyagilag megéri szakmunka...

Anyagilag megéri szakmunka mellett délutánonként programozgatni?

Figyelt kérdés
Autóvillamossági szerelő vagyok, munkaidőben lehet fusizgatni is a műhelyben, így a maszek melóimat is letudom bent, úgyhogy még meg sem kell szakadnom, hogy jól keressek. 16-17 órakor hazamegyek, éjfélkor szoktam lefeküdni. Purdék nincsenek, időm mint a tenger, mert ha nem megyek sehova haverokkal vagy kuplerájba akkor nincs semmi dolgom. Néha (havonta 1-2 alkalommal) előfordul, hogy valamilyen szakmai kérdésnek járok utána a neten, amivel eltökölök éjjelig, de amúgy szabadok az estéim és a hétvégéim. Várhatóan felvennének valahova mellékállásban, ha végigseggelnék egy gyorstalpalót? Nettó órabérnek kb. 3000-3500 Ft-ot lőttem be, havi 40-50 órát tudnék pötyörészni a gép előtt.

2021. márc. 2. 13:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
34%
programozás az hasznos, 3-5 év és már kereshetsz is pénzt vele :D
2021. márc. 2. 16:06
 12/14 anonim ***** válasza:
500-600 ezres nettó fizetés teljes munkaidőre átszámolva? Persze, reális... 5+ év tapasztalattal, amit teljes állásban szerzel meg. :D
2021. márc. 2. 16:50
 13/14 anonim ***** válasza:
62%
Látom sokan benyalták ezt a mindenki lehet programozó dumát, ami kismamák hordáit vett rá, hogy programozást imitáljanak.
2021. márc. 2. 17:07
 14/14 anonim ***** válasza:
34%

13: én még azt sem mondom, hogy haszontalanok.

Nyilván igazi programozó nem lesz belőlük, de pl én olyan eszközökkel dolgozom, amiket programzni kell, de miután 1-2 programozó elkészítette a komplex controllokat, jönnek azok a feladatok, amitől igazi IT-nak hidegrázása lesz, a végtelenségig rakosgatni ezekből a cotrollokból össze az újabb folyamatokat.

Abszolút nem laikus munka, de nem is ITs, tökéletesen alkalmasak rá az ilyen "mindenki lehet programozó" típsú emberek, még örülnek is, hogy többet keresnek vele, mint kultúrális antropológusként, vagy ének-zene tanárként, cserébe mi kapunk olcsón embert, és nem kell azon filozófálni, hogy az igazi programozó mikor unja meg a favágó melót.

2021. márc. 3. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!