Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Imádom a munkám, de váltanék...

Imádom a munkám, de váltanék több fizuért! Más is volt már hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
Imádom a munkám és a munkatársaim, de nem fizet túl (azért nem is olyan rossz). Tisztában voltam azzal, hogy ennél jóval többet kereshetnék. Kaptam is egy ajánlatot, cafival együtt 180 ezerrel keresnék többet, mint eddig, 4 év tapasztalattal. Tudom, hogy ez a helyes döntés, mert mindenki pénzből él, és hát lehet, hogy az új munkahelyen ugyanolyan jófejek lesznek a kollégák. Volt már valaki hasonló helyzetben? Sírni tudnék, de úgy érzem, muszáj váltani. :(

2021. márc. 2. 11:03
A kérdező szavazást indított:
Váltanék
Nem váltanék
21 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én leülnék a vezetősséggel, hogy figyu kaptam egy ajánlatot ami a jelenleginél jóval több. Nekem volt olyan munka helyem, ahol megadták ezt az összeget is, mert helyettem találni valakit, azt betanítani 3 hónap is kevés lett volna. Az a kérdés, hogy mennyire vagy könnyen helyettesíthető.
2021. márc. 2. 11:28
 2/11 hájaaa ***** válasza:
69%
Mindig olyan helyen dolgozz ahol jól érzed magad, hidd el százszor többet ér mint a pénz. Ha a másik helyen is jól érzed magad előreláthatólag akkor válts, de ha nem vagy rákényszerítve akkor ne válts.
2021. márc. 2. 13:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"cafival együtt 180 ezerrel keresnék többet"

Ez nem túl jó ajánlat arra (nálam, főleg bruttóban), hogy dobbantsak egy olyan helyről, ahova szeretek bejárni.

A béren kívüli juttatás csak ADHATÓ kategória, bármikor megvonható!

25 évet lehúztam egy olyan helyen, ahol nem kerestem túl sokat, de iszonyúan szerettem bejárni és ott dolgozni. Nem tudtak onnan semmivel sem elcsalni, pedig én is bérből élek.

Ha belegondolsz, a munkahelyeden töltöd az életed jelentős részét. Nem mindegy, hogy az milyen!

Ma már nem ott dolgozom (végelszámolták), de azóta is visszasírom, mert tudom, hogy 0,001 % esélyem van hasonló jó helyet kifogni. Azóta elkezdtem őszülni, és sokat fáj a gyomrom.

Viszont a döntés a Tied, garancia semmire nincs! :)

2021. márc. 3. 04:21
 4/11 anonim ***** válasza:
Nettó vagy bruttó ez a 180 ezer? Cafi nélkül mennyi lenne?
2021. márc. 3. 07:33
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
180+ nem jó ajánlat? Hát nem tudom, ha keresel kb 600-at, akkor elhiszem, hogy mindegy már az a 180, de egy 2-300-as átlagos fizunál baromi jelentős.
2021. márc. 3. 08:56
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem nem, meg is indokoltam, hogy miért nem.

Én 150 ezer körül kerestem, amikor 380 ezret ígértek máshol. Mivel tisztában voltam a két hely jelentős különbségével emberileg, és ismertem az ottani vezetést, kapásból nemet mondtam. Pedig jó ajánlatnak "tűnt", viszont az esély a megbánásra 100 % volt. :)

Egy ismerősöm vállalta el annak idején helyettem, utána többször sírt a vállamon. Ráment idegileg. Neki biztosan megérte, legalább volt miből fedeznie a pszichiátert. Szegény.

Nem minden a pénz, hidd el...

Azt is megírtam a kérdezőnek, a döntés az övé, garancia semmire nincs.

Ha úgy dönt, akkor megy. Legyen szerencséje!

2021. márc. 4. 17:20
 7/11 anonim ***** válasza:
De a kérdező nem egy biztosan szar helyre menne. A te eseted érthető, mert tudtad, hogy pénz ide vagy oda, nem lenne jó. A kérdésben nem ez a szitu.
2021. márc. 4. 17:23
 8/11 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok vele, hogy nem ugyanaz a szitu. De ha Neked van egy olyan munkahelyed, ahol piszok jól érzed magad, nagy eséllyel még egy olyan nem fog szembejönni az életben. Persze vannak kivételek. :)

" és hát lehet, hogy az új munkahelyen ugyanolyan jófejek lesznek "

Csak lehet... :)

Megismétlem: A kérdező dönt. Legyen szerencséje!

2021. márc. 5. 03:42
 9/11 A kérdező kommentje:

Nettó. 320 helyett 500. Elvállaltam…

Remélem, nem bánom meg :)

Egyébként nem tűnik rossz helynek.

2021. márc. 10. 07:12
 10/11 A kérdező kommentje:
És köszönöm! :)
2021. márc. 10. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!