Kiberbiztonsági (Cyber Security) egyetemi MSc szakról mit gondoltok? A versenyszférában ér valamit? Például programozóként el lehet vele helyezkedni (persze úgy, hogy tanult mellette az ember programozni, autodidakta)?
Vagyis elég e ahhoz, hogy egy gyakornoki/junior szoftverfejlesztői állásra ha jelentkezik egy ilyen diploma birtokában, akkor behívják tesztre?
(Mert ha ott jól szerepel, akkor gondolom csak felveszik)
Viszont egy katasztrófavédelmi alapdiplomával, sajnos (vagy nem sajnos) az állásinterjúra sem hívják be az embert, nincs esélye bizonyítani...
De egy ilyen katasztrófavédelmis alappal, bizonyos kreditek teljesítése mellett, tehát nem teljes kredit beszámítással, lehet menni kiberbiztonsági mesterre, ami mellett elég erős érv hogy csak 4 féléves.
Én is néztem ezt a szakot, most mégis másik masteren vagyok az NKE-n. Igazából szerintem egyáltalán nem adja meg azt a programozói tudást, amire szükség lenne. Átnéztem a tantervet, és nem az általam várt tárgyakat láttam. Max szerintem egy jó kiegészítés ha már amúgy is van valakinek valamilyen infos alapdiplomája, de szerintem anélkül nem annyira lehet hasznosítani. 2 éves tanulással aligha lehet valaki a cyber securitynél állami szférában, mert ahhoz elég magas programozói tudás kell alapból. Bankok biztonsági rendszerét meg nem egy junior fogja megtervezni.
Van egyébként csomó szégnél kifejezetten cyber security állás, de ott is kódokat kell nézegetni egész nap, amit ezen a képzésen én szintén nem látok sajnos. Még a pótlásba sem.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó, Te milyen szakon vagy?
Egy tanáromra hivatkozva, a legjobb kiberbiztonsági (leginkább etikus hackerek) egyben a legjobb programozók is.
Persze itt felénk Angliában kicsit máshol van, itt a Cyber Sec eleve MSc nem pedig MA, valamint nem lehet tanítói diplomával is jelentkezni rá.. Valamint programozást is oktatnak rendesen, elég sok az elmélet is.
Hogy Magyarországon mi a helyzet pontosan azt nem tudom, de ha fejlesztő akarsz lenni, miért a kiberbiztonságon gondolkozol? Miért nem progrsmozói bootcamp-eket keresel?
Vagy ha már kiberbizti, akkor miért nem akarsz abban elhelyezkedni?
Egyébként ha HR-es lennék, biztos nem ez lenne az elutasító indokom, hogy nem progonfós MSc-d van, hanen kiberbiztonsági MA-d.. Lehet mással van ott a baj, bár már nem nézem vissza, de mintha a korábbi tanulmányaid/tapasztalatod nem bizonyít semmiféle programozói tudást, akkor inkább az a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!