Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azok a diplomások akik keveset...

Azok a diplomások akik keveset keresnek miért nem mennek el segédmunkásnak?

Figyelt kérdés

Gyakran hallani ilyen nevetséges 150-200 ezer forintos fizetéseket diplomásoktól.

Az ilyenek miért nem mennek el segédmunkásnak építkezésre?

Egy értelmes, jó segédmunkás napi 15 ezret simán meg tud keresni.

2021. febr. 14. 16:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
47%
Azért egy falat is lehet próbálni lerakni függőlegesre, egyenesre, jól kötve a többihez, ha már...
2021. febr. 14. 20:53
 12/18 anonim ***** válasza:
87%

Voltam segédmunkás 2 hónapig közvetlenül az egyetem után egy ital nagykerben. Inkább csak poénból, haverom "beszervezett". Napi bejelentéses dolog volt és ha jól emlékszem 600? Ft-os órabér volt. Szóval mese ez a napi 15 ezer.

Ráadásul ezen a helyen dolgoztatta krendesen is minket, szó szerint fizikai fájdalmat okozott szerintem a főnöknek, ha leültünk 5 percre megenni egy-egy zsemlét, vagy inni egy korty vizet...

Aztán nyaranta mentünk osztrák fesztiválokra is kvázi segédmunkásnak, pakoló embernek. Kemény meló az is, főleg az össze-vissza munkabeosztás és a sokszor napi 14-16 óra talpalás miatt.

Ilyen melókban soha nem fognak megbecsülni, még ha értelmes is vagy csak egy tróger, alkoholista, jövőkép nélküli senkinek fognak tartani, ahogy egyébként a segédmunkásként dolgozók 99%-a valóban ilyen is.

Én inkább bemegyek minden nap a kényelmes irodába, napi 8 órára, amiből 6 órát csak netezek, olvasok, tanulgatok, kaját sütök, kávét főzök stb, minthogy télen-nyáron, hóban és 40°C-os kánikulában kinn rohadjak a napon és szét dolgozzam magam. Hogy aztán szenvedjek attól, hogy leégtem, megfagytam, fáj minden végtagom, beáll a derekam stb. Összességében többe kerülne az emiatti problémáim kezeltetése, mint amivel többet kapnék.

2021. febr. 14. 21:46
 13/18 anonim ***** válasza:
32%
akik diplomásként ennyire keveset keresnek, azok nem a "jég hátán is megél" típusú emberek, így leragadnak annál a minimális bérnél, semmilyen irányban nem akarnak kitörni (illetve talán akarnak, de megmarad olyan szinten, hogy "de jó lenne, ha")
2021. febr. 14. 23:33
 14/18 anonim ***** válasza:
85%
Elképzelem, ahogy több száz 25-30 közötti tanítónő megjelenik az építőiparban, hogy akkor jöttek degédmunkásnak.
2021. febr. 14. 23:59
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
pedig a valóság ez... maszek kell a megéléshez
2021. febr. 15. 06:40
 16/18 anonim ***** válasza:
92%
A 14-essel értek egyet. Pl, pedagógusok, szociális munkások nem azért szereztek ilyen területen diplomát, hogy elmenjenek segédmunkásnak. A társadalom is nagy bajban lenne, ha "eltűnnének" a területükről.
2021. febr. 15. 11:56
 17/18 anonim ***** válasza:
34%
Miért pont építőipar? Elmehetnek rongyheggesztőnek is.
2021. febr. 15. 14:52
 18/18 anonim ***** válasza:
21%
Olyan is van, hogy valaki 8 osztály plusz egy két év OKJ szarság és beül egy állami munkahelyre ücsörögni. Ahogy egy előző írta két órát valami értelmetlenséggel szöszmötöl, a többit ellógja. De még azok sem mennek el szakmunkásnak, ha már így kifogták nagy valószínűséggel protekcióval ezt a munkát pedig az ő mentalitású az segédmunkásokhoz áll közel, amíg ki nem rúgják, nem megy vissza trógerolni még háromszor annyi pénzért sem.
2021. febr. 16. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!