Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mióta lett ciki a fiatalok...

Mióta lett ciki a fiatalok körében minimálbérért elmenni dolgozni pályakezdőként?

Figyelt kérdés

Egyre jobban azt látni, hogy a fiatal pályakezdők már több százezres bért akarnak egyből semmilyen tapasztalat , szaktudás vagy bármi nélkül.

És ha minimálbért vagy kicsivel többet felkínál az ember nekik akkor szinte kiröhögik , pedig semmi tudásuk nincs tehát mire várják el a magas bért?

Nyílván ha tapasztalatod meg tudást szereznek majd többet kapnak, de mikortól indult el ez a folyamat? A média meg az internet hatása? 10 éve még nem volt ez ennyire tapasztalható..

Nyilván nem a mérnök meg hasonló diplomásokról beszélek! Illetve nem Budapest meg Győr ahol muszáj többet adni bármiért a lakhatás miatt hanem faluhely!

2021. febr. 13. 07:53
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
42%
Ja amúgy valószínűleg a Döbrögi falusi főnök perszóna Sas Balázs egy újabb skizofrén személyisége. :D
2021. febr. 13. 08:32
 22/62 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy lemegy a függöny! Azt akarom elkerülni, hogy el kelljen küldeni embereimet!

Tavasszal is inkább megváltam az egyik autómtól de nem rúgtam ki senkit!

Tisztában vagyok vele, hogy amiatt kerül az asztalra étel az embereim családjainál mert én munkát adok nekik, szóval nem akarom őket kirúgni és veszélyeztetni a megélhetésüket!!

2021. febr. 13. 08:36
 23/62 anonim ***** válasza:
86%

"Tisztában vagyok vele, hogy amiatt kerül az asztalra étel az embereim családjainál mert én munkát adok nekik, szóval nem akarom őket kirúgni és veszélyeztetni a megélhetésüket!!"

Nem inkább a saját megélhetésedet nem akarod veszélyeztetni?

2021. febr. 13. 08:38
 24/62 anonim ***** válasza:
91%

Egy albérlet 100 ezer + rezsi.

A minimálbér 109 ezer. Akkor miért csodálkozunk ha valaki nem szeretne ennyiért dolgozni úgy, hogy kitanult egy szakmát?

2021. febr. 13. 08:40
 25/62 A kérdező kommentje:

Faluhelyen olcsó az albérlet! A másik meg, hogy itt nem is nagyon van albérletezés mindenki a családi házban lakik!

Itt nincs paneldzsumbuj!

2021. febr. 13. 08:42
 26/62 A kérdező kommentje:
Saját megélhetésem?? Szerinted nem maradna több a zsebemben ha megválnék pár embertől és többet dolgoztatnám a többit?? Elmondanám, hogy a szomszéd faluban így csinálják, ezért is szeretnek engem az embereim mert jól bánok velük!
2021. febr. 13. 08:43
 27/62 anonim ***** válasza:
90%

És akinek nincs lehetősége (vagy nem akar) anyuci-apuci nyakán élősködni?

Egy családi ház bérlése (felépítése) ugyancsak lehetetlen minimálbérből.

Az a baj, hogy a kádári besz@ri megalkuvó szolgalelkű szófogadó-birka mentalitás még mindig megmaradt, lásd pl a kérdező kérdését is.

Németországban pl a minimálbér 1300 euró, miközben lakást már lehet 300-400 euróért is kivenni.

Eközben magyar minimálbérből lehetetlen albérletet kivenni.

De a legdurvább, hogy pl a török minimálbérből is ki lehet venni albérletet...

2021. febr. 13. 08:49
 28/62 anonim ***** válasza:
91%
Már fél éve is ugyan ezeket a kamu dumákat nyomtad...
2021. febr. 13. 08:49
 29/62 A kérdező kommentje:

Aki nem akar a családjával maradni az elmegy Budapestre meg külföldre!

Itt azok maradnak akik hűek a családjukhoz és szeretik a környékbeli életet!

2021. febr. 13. 08:52
 30/62 anonim ***** válasza:
86%

Külhoni magyar vagyok 😐

A jobb élet reményében jöttem Magyarországra. De úgy tűnik tényleg ki kell menni külföldre, mert itt lehetetlen megélni saját lakás nélkül.

2021. febr. 13. 08:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!