Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Könnyen lehet főiskolai/egyete...

Könnyen lehet főiskolai/egyetemi diplomával nem "azonos" munkakörbe munkát találni? Pl. Ovónői diploma, de nem szeretnék se ovőnőként se más szakmabeli munkakörben dolgozni?

Figyelt kérdés
Érdemes megcsinálnom egy pl. neveléstudományi mesterképzést még hozzá, hogy munkát találjak más munkakörökben?
2010. aug. 16. 18:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
nem értem
2010. aug. 16. 18:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalat alapján nem könnyű...egyáltalán nem.Lehet a válság is közre játszott, de tavaly ősszel kezdtem el munkát keresni, óvónői diplomám van, de nemhogy más munkakörben, még abban sem kaptam munkát..sajnos.Próbálkoztam call centeres, eladói, titkárnői és még számos munkakörben, de sajna sehova sem vettek fel, gondolom a tapasztalathiány miatt.

A neveléstudományi mesterképzés nem tudom mire jó igazából, én 2006ban végeztem, akkor még nem volt ilyen...

hol szeretnél elhelyezkedni?

2010. aug. 16. 18:11
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy nem akarsz a szakmádban dolgozni... Ahamm. Akkor miért mentél arra a szakra, ha ezt már így tudod? Nem értem...

Azt tudom, hogy egy kedves barátnőm óvónői diplomával jelenleg adminisztrátorként dolgozik. Nem azért, mert nem akar óvónőként dolgozni, hanem mert túlképzés van óvónőből, a gyerekszám meg csökken. Sok olyan állást hirdetnek, ahol a feltétel egy bármilyen, akár ne mszakterületi diploma. Ezzel kb. annyit akarnak elérni, hogy ne sült idióta kerüljön állásba, semmi mást.

Neveléstudományi mestert teljesen felesleges végeznek, ha nem akarsz a szakmának még a tágabb környezetében sem dolgozni. Ne vedd el a helyet azok elől, akik viszont szeretnének!

2010. aug. 16. 18:32
 4/9 A kérdező kommentje:

2.: évfolyamtársaim akik idén végeztek már mindenki talált munkát, szeptembertől indulnak, most van, nem tudom miben dolgozol, de most megéri keresni, illetve a legtöbben pl. iwiw-en óvónők klubján találtak hirdetést amire jelentkeztek. Vidéken nehezebb, de most majd ha bevezetik h csak 2 év lesz a gyes, bölcsiket is kell biztosítani és ezt majd vegyes ovikkal oldják meg és felvesznek sok-sok plusz ovónőt, megéri keresgélned ha ma sincs állásod.

3.:elkezdtem, fél év után rájöttem h engem más érdekel, de szülői kényszerből végigcsinálom mondjuk így. Az ma meg azért lenne jó, mert álláskeresésben azt mondják nagy a különbség egyetemi és főiskolai diploma között, nemcsak fizetésben de munkatalálásban is.

Ilyen titkárnői meg hasonló munkákat nem szeretnék csinálni, valami normálisat, csak nem ilyen munkakörben.

Igazából nincs elképzelésem, de ezután már másik diplomát csak fizetősen tudnék csinálni, szval kicsit csapdába kerültem így. Gondolkozom még OKJ-n, de azok közt is keresgélek egyenlőre.

2010. aug. 16. 19:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Harmadik vagyok: nem értem, mit értesz "normális állás" alatt. Ha kifejtenéd, többet tudnék segíteni.
2010. aug. 16. 19:41
 6/9 A kérdező kommentje:

megefogtál, de épp arra lennék kiváncsi, minek vennének fel ezzel a diplomával, ami nem bolti eladó, titkárnő vagy adminisztrátor stb., hanem változatos munka amiben gondolkozni kell.

De pl. lehet szivesen lennék könyvtáros, oda felvennének ilyen diplomával? Vagy dolgoznék postán. Ezek egyszerű, de mégsem monoton munkák, igényelnek egy kis észt is.Ilyesmikre gondolok.

2010. aug. 16. 20:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A titkárnőknek is sokat kell gondolkodniuk, hidd el. Legalábbis többet, mint egy postáskisasszonynak, aki bélyegeket ragaszt és csekkeket vesz fel... A postára postaforgalmi szakközépiskolai végzettséggel vesznek fel, a könyvtárba informatikus könyvtáros végzettséggel, velük meg Dunát lehetne rekeszteni... Persze nem kizárt, hogy egy kis falu könyvtárában dolgozhatsz, de ott ne várj túl sok fizetést... Általában nyugdíjas tanítónénik szoktak lenni a könyvtárosok.
2010. aug. 16. 20:58
 8/9 anonim ***** válasza:
34%
2.vagyok, köszi, közben várom az eső babánkat, 30 hetes vagyok, szóval most nem aktuális a munkakeresés, de köszi:)
2010. aug. 16. 21:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Helyileg hol vagy?

Pénzkereseti lehetőséget keresel, vagy csak legyen egy munkahelyed?

Én pénzügyi tevékenységet tudok, amihez ez a diploma elég.

Amennyiben a pénzkereset érdekel, kötetlenül, a magad uraként, változatos feladatokkal, akkor keress meg!

2010. aug. 26. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!