Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi plusz pénzért vállalnád...

Mennyi plusz pénzért vállalnád el, hogy Budapestre járj fel dolgozni és fent aludj hétköznaponként?

Figyelt kérdés

Jelenleg megyei nagyvárosban dolgozok bruttó 700 ezres fizetésért, viszont átakar csábítani egy cég Pestre. Egyenlőre bruttó 900 ezret ajánlottak, illetve, hogy bérelnének nekem egy lakást havi 200 ezer támogatásig.

A lakás része azért nem érint mert itt saját lakásom van, ha albérleteznék akkor biztos igent mondtam volna már rá mert akkor már jóval nagyobb emelés lenne, de így kvázi csak bruttó 200 az emelés , adókedvezményem nincs tehát olyan 130 ezer forint körüli összeg, de emiatt el kell költöznöm.

Lakásom nem akarnám kiadni, maximum eladni de ahhoz kéne pár év, hogy eldöntsem bejön e a hely meg a pesti élet.

Ti mennyi plusz pénzért vállalnátok be ezt a váltást?

2021. febr. 5. 17:57
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Amióta megvan teljesen felújítottam és nem olcsó dolgokkal rendeztem be, így nem szívesen adnám ki bárkinek, igazából még akkor se ha 2 milliós kauciót fizetne ami nyilván irreális.

Ezért csak az jöhetne szóba, hogy eladom ha véglegesen Pestre költöznék.

2021. febr. 5. 19:10
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Megérné, ha egy évig csak kiadásod lenne a lakásodra? Fűtés, közösktg? Meg tudnád oldani, hogy még véletlenül se törjenek be? Hajt a kíváncsiság az új felé? Nehéz döntés,vegyél elő egy lapot, mi szól mellette, ellene, hátha ez segít.
2021. febr. 5. 20:21
 13/29 A kérdező kommentje:

Közben pont ezt tettem már és rájöttem, hogy nem akarok ekkora váltást ennyi emelésért, szóval még hétvégén matekozok egy kicsit aztán hétfőn megnézzük mennyit kínálnak ha mindenképpen akarnak, ha meg nem akkor inkább maradok itt egyenlőre.

2021. febr. 5. 20:25
 14/29 anonim ***** válasza:
81%
Nekem könnyű döntés lenne, mert imádom Budapestet, szóval kiadnám a másik lakást 100-ért, lenne ingyenes lakhatásom, plusz havi 130k a fizuból, ami így összesen majdnem 50% plusz úgy, hogy az ország egyetlen olyan településén élek, ahol van is mire költeni a pénzt, nem csak ágdarálóra, meg évi két hónapban használható medencére.
2021. febr. 5. 20:28
 15/29 A kérdező kommentje:

Ha kiadnám jelenlegi állapotban berendezéssel az inkább 200-250 lenne, de mint mondtam nem akarom kiadni, mivel nem szeretném, hogy mások lakjanak itt, illetve esetleges kárt okozzanak. Berendezést meg nem tudnám elvinni és nem is akarnám a pesti albérletbe.

2021. febr. 5. 20:31
 16/29 anonim ***** válasza:
72%
Ha egy vidéken ennyiért reálisan kiadható ingatlant toltak a popód alá a szüleid, akkor mondjuk tök mindegy mennyiért dolgozol kábé.
2021. febr. 5. 20:42
 17/29 A kérdező kommentje:

80m2 lakás nagy erkéllyel jó helyen és nem volt jó állapotban, az elmúlt 10 évben több mint 10 millió forintot költöttem a felújításra és berendezésre. Igen, szerencsés vagyok, hogy kaptam lakást és arra nem kellet gyűjteni, de emiatt nem fogom szégyenleni magam, sokan kapnak/örökölnek lakást.

2021. febr. 5. 20:50
 18/29 anonim ***** válasza:
46%

Osztom az utolsó véleményét,itt már inkább nem a pénz mértéke a lényeg hanem hogy MENNYIT dolgozom.

Gazdag apu anyu, pipa, bruttó 700 ezer vidéken ,pipa, luxuslakás szülöktől pipa.

2021. febr. 5. 20:51
 19/29 A kérdező kommentje:

Azt tegyük hozzá, hogy a lakáson kívül mást nem kaptam, azt is inkább azért, hogy menjek el. A régi és jelenlegi munkahelyemhez sincs semmi köze a szüleimnek. Oktatásért se fizettek. Kaptam egy lakást és ez nagy dolog, hálás is vagyok érte, de a többi dologért én harcoltam meg és sokat dolgoztam érte.

2021. febr. 5. 20:57
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
@17 Nem is ezt mondtam, hanem egy 50-60 milliós értékű ingatlannal, vidéki viszonylatban kiemelkedő fizuval meg céges autóval tényleg felesleges Budapestre költözni, ha nem akarod kiadni a másik lakást, anélkül is rendben leszel, más tényezőket jobban figyelembe vennék ilyen esetben. Karrierlehetőségek, munkamennyiség, szereted-e a várost, ahova köt a lakás satöbbi.
2021. febr. 5. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!