Az informatikusokat valóban olyan jól fizetik mint ahogy mondják?
Alapból ezen az ágon szeretnék továbbtanulni(programtervező informatikus, gazdinfó stb...), de egyébként a környezetemben is mindenki erőlteti, és tündérmeséket mond félmilliós meg afeletti fizetésről, meg arról, hogy milyen keresett szakma. De mivel nem ismerek senkit aki az IT szektorban dolgozik, így nem tudom hogy mennyi a valóságalap ezekben a sztorikban.
Szeretnék Pesten továbbtanulni, de ez anyagilag nehezen megoldható. Ha az egyetem elvégzése után tényleg be tudnék magamnak biztosítani egy olyan fizetést amivel akár egyedül is kényelmesen megélhetek (semmi extra, csak ne kelljen nélkülözni), akkor nem aggódnék a diákhitel felvétele miatt. De ha nem feltétlen ez a helyzet, akkor inkább jobban átgondolom a terveim mielőtt egy életre eladósítom magam.
Mint már meg lett említve, az informatikának nagyon sok ága van. Én weblap fejlesztéssel kezdtem el foglalkozni 2005 körül, volt egy pár magán projektem 50-500e Ft között akkor, majd 2008-ban meglett az első alkalmazott munkám, akkor olyan nettó 200-250 között.
2012-ben Hollandiában találtam designer állást, akkor kaptam havi nettó 2500 eurót. 2018-ban ez nettó 4500 lett.
Azóta Kanadában dolgozom, továbbra is designerként, most kb. 1.5M forintnyi a nettóm.
Hozzá kell tennem, a cégtől nagyon is függ, mennyit kapsz. Lehetsz "informatikus" egy kis cégnél, ahol a rendszergazda tevékenységektől kezdve az online marketingig mindent te csináltsz. Az nem fog jól fizetni. Ha kitűzől magadnak egy speciális területet, és abból folyamatosa képzed magad, akkor könnyen találsz majd olyan pozíciót, amilyet szeretnél. Persze ehhez sok év gyakorlat kell. Hajrá. Nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!