Miért dolgozik valaki futárként, ha tud idegennyelvet és statisztikai kimutatásokhoz is van esze?
Nézzétek meg ezt az excel táblázatot. Valamilyen szintű intelligenciára utal és én nem is tudnám ilyen összeszedetten nyilvántartani a futárkodással kapcsolatos adataimat. Eléggé bonyolult.
A fickó angolul is tud, mert vannak komplett feliratok néhány videóhoz. Ennyi ésszel miért a futárkodást választja miért nem valami SSC céghez megy vagy idegen nyelven diszpécserkedni?
Data scientistként erre azt tudom mondani, hogy ez semmi. Ez középiskolás anyag. Még a 60 éves Mancika is képes erre a titkárságon. Majd ha a munkanélküliségi, fertőzöttségi, otthonülési, mit tudom én, kiskutyafüle adatokkal való korrelációt vizsgál vagy csinál pár statisztikai próbát, akkor mondom hogy "van esze a kimutatásokhoz". Vagy mondjuk felállít egy modellt arra, hogy mik befolyásolják a borravalót.
Arra nem gondoltál, hogy azért dolgozik futárként, mert ezt akarja csinálni?
- mert így nincs főnöke
- Akkor dolgozik amikor akar (akkor vállal műszakot amikor akar)
- azzal a céggel szerződik le akivel akar
- csinálhat mást is szabadidejében, amivel pénzt kereshet hisz számlaképes.
Én is futárként dolgoztam októbertől januárig mert ez volt a biztos és kiszámítható. Jó magam is korreláció elemzéssel és egyéb statisztikai elemzésekkel elemeztem a bevételeimet, készítettem mindenféle rátákat stb. Közgazdászként végeztem tavaly, oroszul és angolul emelt szinten, németül középszinten tudok. Most viszont beadtam pár helyre a pályázatomat mert felhígult a futárszakma, konkrétan autóval januárban veszteséget termeltem.
Hogy miért dolgoztam futárként? Mert utálom a homeofficet, utálom a bezártságot és így pedig csodás helyeken dolgoztam majdnem ugyanannyi pénzért mint amennyit pályakezdő közgazdásznak kínálnak a piacon. Nem túlzás azt mondanom , hogy életem egyik legélvezetesebb munkája volt viszont az tény hogy a szellemi tudásomat nem fejlesztette. Futárkodas ideje alatt orosz és német podcastokat halgattam meg új szavakat tanultam mikor épp nem volt rendelés. Remélem kielégítő a válaszom, de ha van további kérdés, szívesen válaszolok.
Futár vagyok! És bőven túlképzett rá... felsőfokú végzettség, nyelvek, stb.
De pl. én szeretek vezetni - robogózni és még pénzt is kapok érte! Ezért csinálom most épp a koronavírus időszak miatt! A biciklis futároknál meg szintén... kondi is egyben és még pénzt is kap érte!
Sosem értettem azokat akik elnézik a futárok, ez inkább a te szegénységi bizonyítványod!
A fenti excel-t meg egy 10éves összerak neked, ha az bonyolult számodra... no comment! csak beírta a számokat és pár összeadás + átlag képlet meg egy grafikon, ne vicceljünk már! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!