Hogy lehet az, hogy a bankkal kötött lakáscélú hitelszerződésemben több a kölcsön összege, mint az éves elszámoláskor és év közben kapott kimutatásokon?
Lényeg:
6400000-et vettem fel, amit a szerződésben 42153 CHF-re váltottak át szerintem nem korrektül, mert akkor az árfolyam ennél jóval kevesebb CHF-et igényel.
Kimutatásokon rendre 36887 CHF szerepel. Ez kb 173-as árfolyamnak felel meg, ami a szerződés kötésekor a középárfolyam volt, tehát ez a korrekt.
Csak azt nem értem, hogy akkor miért a magasabb összeg került a szerződésbe?
Még annyi, hogy a szerződésben nem szerepel az átváltási árfolyam ami engem így utólag nagyon megelepett.
Jó lenne ha olyan írna aki nem a hasára üt, hanem valamennyire érti is a helyzetet. Köszönöm!
Sajnos a bank nem középárfolyamon számol, ezért magasabb az összeg. Az, hogy nem írták rá az árfolyamot, az valóban nem korrekt.
ha teheted, érdemes forintra váltani, vagy, ha van lehetőséged akkor élni az árfolyamgát lehetőségével.
Ha tudok valamiben segíteni, keress, meg, többek között ezzel is foglalkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!