Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi az optimális fizetés...

Mennyi az optimális fizetés ma Budapesten, amiből nem csak megélsz, de lehet rá jövőt építeni?

Figyelt kérdés

Albérlet 100-nál kezdődik alsó hangon. Ezen felül kb. 15 a rezsi, 50 a kaja, telefon nekem 10, edzőterem 20, és ha élni is akarok, akkor kb. másik 20 a szórakozás. Szerintem nem engedtem bő lére, és máris 215-nél járunk.

Ehhez képest most olyan adatot hallottam, hogy a MEDIÁN átlagfizetés 250 a fővárosban. Nekem 350 a nettóm, tehát havi 100-at tudok jobb esetben félretenni. De erre a fizura már többen azt mondják, hogy jó fizetés.

Én mozgok csóró környezetben, vagy tényleg nem lehet ma egyről a kettőre jutni idehaza?

2021. febr. 4. 19:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó, te nagyon el vagy tájolódva,de meg is érdemled, ha megeszel naponta 4-5ezer forintot, egyedül kibérelsz 100+ ezres albérletet stb. stb. Nettó baromság. Bár abból sosem sül ki semmi jó, mikor úgy kezdődik, hogy telefon 10ezer,mikor fele ennyiből korlátlan net/telefon-t lehet szerezni. Régen sem volt huszonévesen az embereknek saját háza, max. hitellel, csak a mai álomvilágban elő tinik érzik ezt alapjognak
2021. febr. 4. 23:32
 12/25 anonim ***** válasza:
51%
Fél milla nettó, az alatt nehéz jövőt építeni.
2021. febr. 5. 02:38
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés az, hogy a kormány lakás politikai intézkedéseivel ( bebikázták a piacot elég keményen és cserébe demográfiai fordulat sem igen lett ) az építőipari vállalkozóként kívül ki járt jól. Albérlet és ingatlan árak az egekben , a 60 Ft-ot bezuhano Euró árfolyam végett meg folyamatosan egyre kevesebbet ér a fizetés. Elég rossz kombináció ez így.
2021. febr. 5. 05:58
 14/25 anonim ***** válasza:
68%
Egyébként 500-600k is csak addig tűnik sok pénznek, amíg nem keresel ennyit. Utoljára 2015-ben volt 500 alatt a havi nettóm és nem lettem belőle valami Krőzus, felújítattam a fürdőszobámat, utaztam sokat, normális ételeket ettem, meg segítettem a családtagjaimnak párszor és így hirtelen már nincs is hatalmas megtakarításom.
2021. febr. 5. 06:05
 15/25 anonim ***** válasza:
53%

100 ezer Ft. az egy hónapban napi kb. 3 ezer Ft., igen, annyi simán reális, sőt, 4-5 ezer is. Persze akinek anyu vagy barátnő/feleség vásárol be, az nem látja. Nem véletlenül pofáznak folyamatosan az élelmiszerek drágulásáról. Havi 50 ezer Ft. az napi 1600, abból lehetetlen kiegyensúlyozott étrendet fenntartani, csak ha koplal valaki, vagy minden nap ugyanazt eszi (pl. gyúrósoknál nagy divat, hogy csak csirkemellet zabálnak rizzsel).

Az meg ne számítson már luxusnak, hogy valaki nem akar már dolgozó emberként kollégistát meg Éjjel-Nappal Budapestet játszani, hanem ki akar bérelni egy szaros garzont valamelyik paneltelepen. Az volt a kérdés, hogy mennyi az optimális fizetés, nem az, hogy mennyiből lehet vegetálni, és nem tinikről volt szó, hanem 30-hoz közeli, 5-10 éve dolgozó fiatalokról. Egy hitelhez is kell önerő, ami Budapesten a legótvarabb lakás esetében is minimum 8-10 millió Ft.

Ja tudom, neked inkább az a bajod, hogy a mai fiatalok nem olyan tesze-toszák mint a 40-es, 50-es korosztály, hanem ha valahol gagyi a fizetés, akkor beadják a felmondásukat és lépnek tovább.

2021. febr. 5. 08:15
 16/25 anonim ***** válasza:
37%

"Havi 50 ezer Ft. az napi 1600, abból lehetetlen kiegyensúlyozott étrendet fenntartani, csak ha koplal valaki, vagy minden nap ugyanazt eszi"

Csak egy nyomorék osztja le napra lebontva, hogy mennyit költ kajára,vagy aki nem tud főzni. Gondolom te ezért nem tudsz ennyi pénzből tartalmas és egészséges ételeket enni. De megsúgom, én 30-as fiatal dolgozó ember vagyok és megoldom. Jaah hogy a garzon az gáz? bocs má, hog, saját lakásban lakom, de csak egy garzonba, igaz, hogy full fel van újítva,de elég szégyen, hogy neked ez gáz. Ugyanilyen lakásokat ki lehet venni 100ezer alatt. A rezsije meg megsúgom kb. 12ezerhsvonta.

Az a baj, hogy hiaba szidod a tiniket, a pénzügyi kultúrád velük egyezik meg, egy lúzer vagy,ez a te hibád

2021. febr. 5. 11:45
 17/25 anonim ***** válasza:
79%
@16 Nem minden ember dolgozik napi fix 8 órában, hogy azzal tudjon kalkulálni, hogy majd főzőcskézik. Nekem napi 2 és 16 óra között ingadozik a napi melóm, projekttől függően, főzzön a franc. Amikor örömet okoz főzök, de a kérdés nem csak túlélésről szólt. Amikor a kuponokat kell vágni, meg fél órát buszozol a sárga címkézett húsért, az 2021-ben az EU-ban túlélés és nem jól megélés.
2021. febr. 5. 11:49
 18/25 anonim ***** válasza:
85%
Ez a baj, hogy szerinted, aki nem költ milliókat kajára, az biztos éhezik, meg sz.rt eszik. Hát gondomd ezt, de ne reklámozd a tudatlanságodat. Én speciel egyáltalán nem éhezem, minőségi ételeket eszem, naponta 1x minimum eszem főtt ételt és még sorolhatnám.Az,hogy vki értelmesen költi el a pénzt és tudatosan, az nem egyenlő azzal, hogy csak túléli a hónapot és egyéb agyszülemény.
2021. febr. 5. 12:08
 19/25 anonim ***** válasza:
91%

Folyamatosan csúsztatsz azért, mert nincs igazad. Milliókról beszélsz, mikor én 80-100 ezer forintot írtam. Azt se írtam, hogy gáz a garzon, hanem, hogy legalább annyi legyen már az alap, ne egy szobában vagy munkásszállón kelljen nyomorogni.

100 alatt nagyon kevés kiadó lakás van (az is főleg a vírushelyzet miatt, meg Csepelen, Pesterzsébeten és egyéb c.fertőzött helyeken), ha látsz is olyat, ha valóban felhívod, kiderül, hogy már rég elvitték. Biztonsággal nem tudsz arra számítani, hogy rezsivel 120-ért találsz egy kiadó lakást és te nyered a castingot.

Egyébként örülök neki, hogy te elégedett vagy és megoldod olcsón, én is hasonló módon élek, de azért nem kéne mindenkit idiótának nézni, aki többre vágyik. Sokan leragadtak a 4-5 évvel ezelőtti áraknál és annál, hogy a nettó 300 az már tök jó fizetésnek számít, pedig azt már rég túlhaladtuk, Budapesten bármilyen szellemi pozícióban már a 400-500 a normális.

2021. febr. 5. 16:07
 20/25 anonim ***** válasza:

Nem csúsztatok, azt pont te csinálod, esetleg költői túlzással éltem.

"én is hasonló módon élek, de azért nem kéne mindenkit idiótának nézni, aki többre vágyik."

Én nem,mert jóval többet keresek ennél, mivel hála annak, hogy nem költekeztem feleslegesen dupla annyit, mint te teszed, összespóroltam a rávalót. De adunk ki alberletbe is lakást, pontosan tudom mennyibe kerülnek. Attól, hogy vmi 70-80ezer még nem porfészek, nem mindenki akar ezen nyerészkedni. Írom minden kiadásomat, s hiába keresek többet ennél, mint amit írsz, közel nem herdálok el annyit, csak egy kicsit kell ehhez előre tervezni

2021. febr. 5. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!