Mennyi az optimális fizetés ma Budapesten, amiből nem csak megélsz, de lehet rá jövőt építeni?
Albérlet 100-nál kezdődik alsó hangon. Ezen felül kb. 15 a rezsi, 50 a kaja, telefon nekem 10, edzőterem 20, és ha élni is akarok, akkor kb. másik 20 a szórakozás. Szerintem nem engedtem bő lére, és máris 215-nél járunk.
Ehhez képest most olyan adatot hallottam, hogy a MEDIÁN átlagfizetés 250 a fővárosban. Nekem 350 a nettóm, tehát havi 100-at tudok jobb esetben félretenni. De erre a fizura már többen azt mondják, hogy jó fizetés.
Én mozgok csóró környezetben, vagy tényleg nem lehet ma egyről a kettőre jutni idehaza?
Nehéz okosat mondani. Több olyan kollegám volt aki elment külföldre , van olyan ország ahol az első 5 évben 50% adókedvezményt adnak a betelepülőknek.
Találsz itthon is olyan szakmát ahol 1.500.000 felül fizetnek, de ehhez kell 15 év gyakorlat.
Nézz körül külföldön is és el tudod dönteni megéri e.
"Találsz itthon is olyan szakmát ahol 1.500.000 felül fizetnek, de ehhez kell 15 év gyakorlat."
..és ezzel mi az információval mi a francot ér az átlag ember?
Zambiában is találsz olyan embert akinek Lamborghinije van, még is maga az egész ország egy felfoghatatlan mértékű nyomortelep.
#3 nettó 500.000 ból a kérdező 250.000 tudna félre tenni havonta. Ez évente 3.000.000. Egy lakás panel Pesten alaphangon 30.000.000, hát sok sikert.
Reálisan 1.000.000 nettó amivel lehet mit kezdeni .
Attól függ hány éves vagy. Huszonévesen a 350 teljesen rendben van, ha van kilátásod rá, hogy folyamatosan emelkedjen.
És 25 évesen 170-et kerestem, teljesen boldog voltam vele. Aztán szépen emelkedett azóta a fizetésem.
Mint látható, te már bőven a felső 50%-ban vagy. Menj tovább felfelé és nem lesz baj.
Nem huszonévesen kell 50milliós házat venni, meg 10 milliós kocsit. Az is bőven jó, ha 40-es éveiben eléri az ember ezt a színvonalat. Sokan mindent azonnal akarnak.
Persze van olyan is, aki huszonévesen önerőből milliomos, nem sokan, de vannak. Sajnos nekem ehhez nincs tehetségem, így maradt a hosszabbik út.
50 a kaja? Persze, ha löncshúst eszel zsemlével...
Egy munkahelyi menzán 1500-2000 egy ebéd, ez 20 munkanapra már önmagában 30-40 ezer, és akkor még ott a reggeli, vacsora, hétvége, normális ember eszik zöldséget és gyümölcsöt is, illetve néha kell egy kis édesség is. Van az 80-100 is.
Az albérlet se 100 és a rezsi se 15 (persze ki lehet fogni egy ilyen garzont, nekem is ennyi), az is megvan együtt inkább minimum 150-160.
Nettó 350 sajnos semmire nem elég, csak arra, hogy megélj és ne kelljen ezer Ft.-ra pontosan beosztani a jövedelmedet. Nettó 500-600 az, amiből már jelentősebben félre lehet rakni. Persze barátnővel könnyebb, de ott azért az is benne van a pakliban, hogy esetleg idővel megromlik a kapcsolat, nem lehet csak arra alapozni. Rengeteg hajléktalan úgy került az aluljáróba, hogy váláskor az asszony vitte a lakást...
Aki meg itt okoskodik, hogy huszonévesen elég a 170, annak fogalma sincs a valóságról. Ha az ember családot szeretne, nem lehet a végtelenségig várni, még mindig az a legideálisabb, ha a nő kb. 30 éves kora környékén szül, 40-esek esetében már nagyobb az esélye a komplikációknak, illetve 58 éves lesz, mire leérettségizik a gyerek...
A gyerekhez meg lakás kell a jelenlegi magyar albérlet-kultúra mellett, senki ne jöjjön a nyugati országokkal, mert ott teljesen más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!