Ha igénybe veszem a családi kedvezményt, az csökkenti a fizetésem bruttóját?
Át akar baszni a munkáltatód. Ugyanannyi marad a nettód, de a munkáltatónak kevesebbe kerülsz. Gyakorlatilag lenyúlja a kedvezményedet.
Ne írd alá a szerződést. Ne vedd igénybe havonta, kérd év végén egy összegben, aztán akkor ahhoz semmi köze a munkáltatódnak.
3: Köszi a választ! Viszont 2 gyermekünk van és a feleségem egyikre, én a másikra adtam le. (Ő is leadta már)
Ilyenkor mit lehet tenni? Ha ilyenkor én variálok, hogy 1 összegben kérem, akkor a feleségemnek is jeleznie kell a változást?
Ezért kellene végre leszokni arról, hogy nettóban állapodnak meg az embeberek a munkabérről, nettót kérnek a főnöktől, csak a nettó számít nekik.
Aztán csodálkoznak, hogy a cégek át...szák őket ezzel a bruttó-nettó játékkal.
Ahogy #3 mondja, alá ne írd, a családi kedvezmény miatt nem kell új munkaszerződést kapnod, minden marad a régiben, csak hó végén több pénz érkezik, mert kevesebb lesz a mostani bruttódból a levonás.
Egyszerűen semmit nem kell tenned, az új szerződést ne fogadd el
Köszönöm a választ. Igen, így semmiképp nem szeretném elfogadni. Nem írtam alá.
Ha kell, nekem jó egy összegben, ha ez nekik ekkora probléma, vagy főleg trükközni akarnak, akkor inkább hagyjuk. A lényeg, hogy ne legyek megkárosítva, hiszen mint mindenki, pénzből élünk.
Nekik sem probléma. A bérszámfejtésnek tök mindegy, hogy milyen kedvezmények járnak, ha holnap születik egy gyereked, akkor bepipálják a szoftverben, hogy kapsz kedvezményt, ha felnő, akkor kiveszik a pipát.
Ez az egész nem indok a munkaszerződés módosítására. De mivel megállapodtatok gondolom valami nettóban, így próbál játszani az okos KKV
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!