Milyen módon tudom csökkenteni az adómat?
Bruttó 251e. Ft fizetést kapok havonta alkalmazottként egy gyárban.
Szüleimmel élek, nincs családom, gyerekem.
Nincsen súlyos betegségem.
Olvastam, hogy aki cukorbeteg vagy súlyos beteg azok 5%-os adójóváírást kérhetnek, maximálisan bruttó 250e.ft maximumig. De gondolom, attól nem leszek cukros mert kiló számra enném a cukrot. :)
Ilyen vagy ehhez hasonló adó jóváírási módszerek érdekelnének.
Ha legalább értenéd, amit olvasol... Az az 5%, amit te adójóváírásnak képzelsz, az annyit jelent, hogy 5%-kal kisebb az SZJA adóalapja, minimálisan több pénzt kapsz. Ahhoz elég komoly eü problémád kell legyen, hogy megkapd ezt a kedvezményt és csak orvos által kiadott papírt fogadott el, ami alátámasztja, hogy tényleg ilyen "súlyos fogyatékosságod" (mert így nevezik) van.
Amúgy meg ilyen adottságokkal vagy keress jobb munkát vagy legyen 3 gyereked, ne trükközgetni akarj. Nincs mivel.
kedves első, te is rosszul tudod. A személyi kedvezmény nem az adóalapot csökkenti 5%-kal.
Hanem a számított adót a minimálbér 5%-val...
Kedves első.
Igazad van a béremhez képest minimális az összeg, 5250 Ft ha jól tudom. Én általában éves szinten gondolkodok.
És lássuk be azért ha minden év végén azt mondanám neked, hogy itt van 63.000 Ft, azért te is meg én is örülnénk neki.
Lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan. Utánanéztem a pontos megnevezése:
Betegségek után járó adókedvezmény (személyi kedvezmény).
Szóval adó kedvezmények érdekelnek elsősorban.
Nem akarok trükközni, de lehet, hogy van olyan kedvezmény amit igénybe tudnék venni csak nem tudok róla.
Pl. a kettes típusú cukorbetegségnek is valamelyik típusa ebbe tartozik. Holott szerintem semmilyen súlyos fogyatékossággal nem jár a betegség ha odafigyelnek rá, csak sokan nem tudják, hogy erre is jár a kedvezmény. És nem csak ilyen kedvezmény jár utána. Pl. Vonaton, buszon 90%-os jeggyel utazhat úgy, is hogy egy kísérő szintén vele utazik ugyanilyen kedvezménnyel.
Szerintem rengeteg olyan ember van aki cukros és nem tud a nekik járó kedvezményről.
Emiatt kérdezek én is, nekem úgy tanították, hogy aki nem tud valamit az kérdezzen. Mert ha nem kérdez ugyanúgy nem fog tudni semmit.
bele tartozik az is ha valamilyen ételallergiád, glutén, laktóz allergiád van.
Nem s betegség súlyával van a baj, hanem a megvásárolható élelmiszerek diabetikus, gluténmentes, laktózmentes élelmiszerek jóval drágábbak, mint a rendesek és aki csak ilyeneket ehet az bizony megterhel a pénztárcát.
Ezért a kedvezmény, de hangsúlyozom tényleg nagyobb a kiadás is, ha ilyesféle problémád van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!