Az normális, aki egy olyan helyen dolgozik, ahol nincs bejelentve??
Te dolgoznál olyan helyen, ahol nem vagy bejelentve??
Főleg úgy, amikor biztosra tudod hogy nem vagy bejelentve?
Otthagynád, vagy dolgoznál tovább?
Ha nem alanyi vagy tárgyi ÁFA mentes a munkáltató és az alapeseti 27%-os ÁFAt fizeti, akkor a bért és járulékait is az ÁFAs bevételéből kell kitermelnie/finanszíroznia, ami rögtön megdobja az állam felé fizetendő ÁFA összegét 66.400 forinttal.
Így az ő teljes kiadása ahhoz hogy a dolgozó kapjon hivatalosan 140 ezret nem 246 ezer, hanem 312 ezer.
Ez hülyeség. Nehogymár a munkabérre áfát számoljunk :D
Az áfa egy átmenő pénz, a partnerek azt megfizetik a cég felé. Arról nem is beszélve, hogy a beszerzések, igénybe vett szolgáltatások áfatartalmát pedig szembeállítják vele.
"A főnök megkérdezi: "Bejelentelek és kapsz nettó 140-et, vagy nem jelentelek be és kapsz 210-et? Én ugyanott vagyok."
Ennek van egy másik része is. Még pedig az, hogy én még olyan hellyel nem találkoztam, ahol ez valóban "megéri". Mert ebben a szituációban az szokott lenni, hogy találni más hasonló munkahelyet ahol bejelentve megvan a 200-210 ami itt csak bejelentés nélkül.
Nincs valódi előnye.
Jártam ugyanis ilyen interjún ahol olyan fekete pénzt ajánlottak amit máshol aztán megkaptam full legális nettóban. Most akkor mi értelme? Ha már csalunk a munkavallalo is járjon jól. De nem fog.
Felvetik neki ezt amit te is, de valójában adott munkakörre a piacon sehol nem 140 a bér.
"Felvetik neki ezt amit te is, de valójában adott munkakörre a piacon sehol nem 140 a bér."
2 szakirányú diplomával lassan 20 pályán eltöltött évvel a hátam mögött 210 a bruttóm/140 a nettóm.
Legálisan bejelentve.
tessék. 2 diploma 20 év pályán és 140 nettó.
na? 140-et sehol sem adnak?
"ki egy molos allast "
Ja. az volt amihez 3 év idézem "olajipari tapasztalat " volt az elvárás? KÖSZ! mi lenne másom mint olajipari tapasztalatom. MÁs sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!