Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi szabadságot vehetek ki?

Mennyi szabadságot vehetek ki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tavaly július óta dolgozom a cégnél, az éves szabadságom 21 nap. Idén már kivettem 12 napot. Szeretnék felmondani, nemsokára, a felmondási időm 30 nap. Ebben az esetben a 30 napból a még megmaradt 9 nap szabit kivehetem? Vagy nem, mert az egész évre járna?

Előre is köszönöm

2010. aug. 16. 09:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Az időarányos rész jár, de bármenyit kivehetsz.

A végén amikor elszámoltok, akkor amennyi szabid az idöarányos részből maradt, azt készpénzben kifizetik, amennyivel többet használtál fel, azt pedig levonják a béredből.

2010. aug. 16. 09:42
 2/3 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb, ha kiszámold mennyi szabi jár a munkaviszonyod megszűnéséig. Ha nem akarod, hogy megváltsák, akkor vedd ki a fennmaradó részt.

Én nem mondom, hogy lépd túl az időarányost, mert olyan rossz, amikor pénzt vonnak le tőled az elszámolásnál ez miatt. Inkább maradjon bent, vagy vedd ki pontosan.

2010. aug. 16. 09:47
 3/3 Évi61 válasza:

Szia!

Szerintem az éves szabadság minden év január 01.-től december 31.-ig van, jelen esetben a Te éves szabid 21.

A munkád megszűnésének a dátumáig, időarányos szabadságot számolnak el és azt letöltheted.(már nincs 9 napod)

A felmondási idő visszamaradt részét le kell dolgoznod.

Mi áll a munkaszerződésetekben, fontos.

Aztán egyezség kérdése az egész, lehet annyira ragaszkodnak hozzád, hogy dupla fizit ígérnek csak maradj!!:):)

Üdv!

2010. aug. 16. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!